Linkovi

Novi album kantautorice Gretchen Parlato, 'The Lost And Found'


Novi album kantautorice Gretchen Parlato, 'The Lost And Found'
Novi album kantautorice Gretchen Parlato, 'The Lost And Found'

Na nju su utjecali mnogi glazbeni stilovi - od pop hitova do brazilskog jazza. Na pitanje kako nazvati taj njen stil, Gretchen kaže: poslušajte i odlučite sami!

Pobjeda na natjecanju pjevačkih nada važna je za karijeru mladih izvodjača. Čak i plasman medju prvih deset može im osigurati angažmane niz godina. A, i pobjeda na jazz natjecanju takodjer može biti od velikog značaja.

Kantautorica Gretchen Parlato bila je relativno nepoznata u svijetu jazza. A onda je osvojila prvo mjesto na 17. Godišnjem medjunarodnom jazz natjecanju Thelonious Monk, sa izvedbom skladbe Franka Loessera, I've Never Been In Love Before. U žiriju su bili istaknuti glazbenici - Al Jarreau, Dee Dee Bridgewater i Kurt Elling. Tri godine ranije, Gretchen Parlato je bila prva pjevačica koja je primljena u Jazz Institut Theloniousa Monka.

Takva su natjecanja važni koraci u razvoju mladih jazz umjetnika, posebice pjevačica. Dvije vodeće jazz pjevačice današnjice Jane Monheit i Roberta Gambarini bile su finalistkinje 1998. godine, plasiravši se iza Teri Thornton, koja je tada, u 64-toj godini, potpisala ugovor s diskografskom kućom Verve Records.

Gretchen Parlato, pobjednica 2004., nastupila je na preko 50 albuma. Nedavno je objavila svoj treći solo album pod naslovom The Lost And Found.

Gretchen Parlato je obradila u jazz stilu skladbu sastava Simply Red - Holding Back The Years. Snimila je također poznate skladbe Milesa Davisa - Blue In Green i Lauryn Hill - All That I Can Say. Na nju su utjecali mnogi glazbeni stilovi - od pop hitova do brazilskog jazza. Na pitanje kako nazvati taj njen stil, Gretchen kaže: poslušajte i odlučite sami.

XS
SM
MD
LG