Linkovi

Novi album Cindy Lauper već 12 tjedana na vrhu blues ljestvica


Novi album Cindy Lauper već 12 tjedana na vrhu blues ljestvica
Novi album Cindy Lauper već 12 tjedana na vrhu blues ljestvica

Cyndi Lauper je kroz godine promjenila nekoliko glazbenih pravaca, od akustičnog i elektronskog rocka, pa do dance i pop standarda

Pop zvijezda Cyndi Lauper priznaje da je rođena da pjeva blues. Za sada, čini se da se njeni obožavatelji slažu, te se njen novi album “Memphis Blues” već 12 tjedana nalazi na vrhu blues ljestvica.

Nedavna transformacija Cyndi Lauper iz pop dive u dobru poznavateljicu bluesa inspirirana je njenom dugogodišnjom zadivljenošću ranim pionirima bluesa, uključujući i jednu od najranijih Ma Rainey. Cyndi je album i posvetila Ma Rainey, čiji je utjecaj na mlade pjevače ovoj pjevačici pribavio titulu “Majke bluesa”.

Njena ljubav za jazz i blues počela je nakon što je čula snimke Elle Fitzgerald i Billie Holiday. Odrastajaći u Queensu, u New Yorku, ona je također slušala Beatlese i Janis Joplin. Jedan od njenih prvih sastava bio je duet pod nazivom “Blue Angel”, a svirali su mješavinu rocka i novog vala. Nakon tek neznatnog uspjeha sa ovim duom, počela je solo pjevačku karijeru, a 1984. izdala je jedan od najprodavanijih albuma tog desetljeća “She’s so unusual”, na kojem je bilo pet top singlova, uključujući “Girls just want to have fun”. Za ovaj je album dobila i Grammyja za najboljeg novog umjetnika.

Cyndi Lauper je kroz godine promjenila nekoliko glazbenih pravaca, od akustičnog i elektronskog rocka, pa do dance i pop standarda. Za “Memphis blues” kaže da je blues osnova svega što pjevamo kroz cijeli život.

Bila je to Cyndi Lauper, zajedno sa gitaristom Jonnyijem Langom, u izvedbi klasika Roberta Johnsona, “Crossroads”. Na albumu se pojavljuju i velikani soula B.B.King, Alan Toussaint, Charlie Musselwhite i Ann Peebles.

Cyndi Lauper trenutno promovira svoj album serijom radio nastupa, a uskoro će krenuti na turneju koja će uključivati koncerte u North Carolini, Oklahomi, Wisconsinu, New Yerseyu i Connecticutu. Sa albuma “Memphis Blues”, poslušajmo je u izvedbi skladbe Don Robeya, “Don’t Cry no more”.

XS
SM
MD
LG