Linkovi

Nova društvena mreža Lifecrowd odvlači ljude od kompjutera u stvarni život


Lifecrowd organizira razna zbivanja, poput sportskih susreta ili kurseva kuhanja, i potiče ljude da dođu, druže se i stvaraju nova prijateljstva

Jedan novi društveni sajt na internetu se nada da će ljude odvući od njihovih kompjutera u stvarni svijet. Lifecrowd - kako se zove novi sajt - organizira razna zbivanja, poput sportskih susreta ili kurseva kuhanja, i potiče ljude da dođu, druže se i stvaraju nova prijateljstva.

Kušanje vina sjajna je prilika da se sretnu novi prijatelji i druži sa starima. To je tek jedno od zbivanja koje vodi jedinstvena nova društvena mreža Lifecrowd koja svoje korisnike potiče da izađu iz kuće i pokušaju nove aktivnosti.

Ova kalifornijska društvena mreža posebno bira zbivanja koja se sviđaju onima dvadesetih i tridesetih godina koji tragaju za zabavnim novim iskustvima. Grupe su male, tipično sa šest do osam ljudi. Cijene su također niske, većina događanja košta od 10 do 30 dolara po osobi. Susreti u San Franciscu uglavnom su naciljani na one koje zanimaju umjetnost i obrti, cvijeće i vrtlarenje, te gurmansko kuhanje, dok je Los Angeles više orijentiran ka atletskim zbivanjima.

Laci White, voditeljica Lifecrowd San Francisco, kaže: "Lifecrowd je tržište druptvenih aktivnosti. Dok vas Facebook i Twitter drže na internetu, mi vas odvlačimo od ekrana i pružamo prilike da učite i radite nove stvari po dostupnim cijenama kroz aktivnosti koje vode lokalni znalci."

Premda postoji online komponenta s profilom i fotografijama, kao i mogućnost ulogiravanja kroz Facebook, naglasak se stavlja na to da se online okruženje koristi za pristup zabavnim aktivnostima u stvarnom svijetu.

Lifecrowd konkurira nekim daleko većim igračima na planu društvenog okupljanja, ali ga neke ključne karakteristike izdvajaju od divova kao što su Meetup i Groupon.

"Entuzijasti jednostavno odu na sajt, pogledaju što se nudi od planiranih zbivanja i rezerviraju si mjesto u jednom ili koliko god hoće događaju. I sami korisnici mogu organizirati neki događaj; mi pregledamo prijedlog i, ako treba, i pomognemo da izgleda još privlačnije," kaže White.

Na jednom od redovitih kurseva kuhanja, koje drži Doug Mead, demonstracije su kombinirane s grupnim aktivnostima, tako da svi zajedno pripremaju margarite, salsu i quesadille. Jeanna Barety je došla s ciljem da upozna nove prijatelje: "Živim u San Franciscu oko godinu dana i još uvijek pokušavam upoznati nove ljude. Ovo je sjajan način da se to napravi zajedno s aktivnošću koja me zanima."

Kroz Lifecrowd može se saznati i o događanjima koje organizira netko drugi, recimo, večer društvenih igara u lokalnom baru. Na licu mjesta, sudionici se spoje u natjecateljske parove i takmiče... odličan način za upoznavanje novog prijatelja. Organizator jednog takvog susreta Stephen Kane vjeruje da su kompjuteri i pametni mobiteli odmaknuli ljude predaleko od stvarnih osobnih prijateljstava: "Pokužavamo ljude odvući od njihovih kompjutera; vjerujemo da su previše vezani uz njih. Mi smo ustvari staromodni, ja se još sjećam kako je to bilo prije mobitela i interneta. Dakle, pokušavamo ljude podsjetiti da postoji život izvan interneta i telefona."

Lifecrowd počinje u gradovima koji su već prepuni raznih zbivanja i u kojima njihovi mlađi građani već imaju kalendare prepunjene obavezama. Ali, ono što oni nude sigurno će naići na zainteresirane korisnike.

  • 16x9 Image

    ASSOCIATED PRESS (AP)

    Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

XS
SM
MD
LG