Linkovi

Nova donacija NATO i SAD za BiH


NATO and US donation to Bosnia and Herzegovina
NATO and US donation to Bosnia and Herzegovina

Ova donacija je odgovor na nedavni zahtjev koji je Koordinaciono tijelo Bosne i Hercegovine za zaštitu i spašavanje uputilo NATO Euroatlantskom koordinacijskom centru za odgovor na katastrofe, stoji u saopštenju Ministarstva sigurnosti BiH.

Predstavnici NATO-a i američke vojske, uz prisustvo pomoćnika ministra sigurnosti BiH Samira Rizve, danas su u Sarajevu uručili prijeko potrebne zalihe ministarstvima unutrašnjih poslova Federacije BiH i Republike Srpske.

Ovom donacijom će se pomoći službama za hitne intervencije da nastave obavljati svoj ključni zadatak zaštite najugroženijih građana bez obzira iz kojeg su dijela BiH.

Današnja pošiljka jedna je od nekoliko kontinuiranih donacija koje saveznici NATO-a pružaju građanima BiH kao odgovor na zahtjev ove zemlje za pomoć.

U BiH i cijelom svijetu, NATO saveznici i partneri nastavljaju biti jedni uz druge i pružati pomoć jedni drugima tokom ove pandemije, bilo da je to kroz razne NATO aranžmane, bilateralnu pomoć ili putem pružanje podrške zemljama i njihovim nastojanjima u domenu civilne zaštite navodi Ministarstvo sigurnosti BiH.

O donaciji se na zvaničnom profilu oglasila i američka ambasada u Sarajevu.

XS
SM
MD
LG