Linkovi

60 posto ispitanika izgubilo povjerenje u sposobnost predsjednika Obame da vodi zemlju


60 posto ispitanika izgubilo povjerenje u sposobnost predsjednika Obame da vodi zemlju
60 posto ispitanika izgubilo povjerenje u sposobnost predsjednika Obame da vodi zemlju

Novo ispitivanje javnog mnijenja proveli su list Washington Post i televizijska mreža ABC, a pokazuje najnižu razinu javnog povjerenja u američkog predsjednika otkako je stupio na dužnost prije 18 mjeseci

Jedna nova anketa pokazuje da je skoro 60 posto ispitanika izgubilo povjerenje u sposobnost predsjednika Obame da vodi zemlju. Novo ispitivanje javnog mnijenja proveli su list Washington Post i televizijska mreža ABC, a pokazuje najnižu razinu javnog povjerenja u američkog predsjednika otkako je stupio na dužnost prije 18 mjeseci. Do ove procjene postignuća predsjednika Obame dolazi dok se on nosi s vojnim operacijama u inozemstvu, visokom neuposlenošću kod kuće, slabim burzama dionica i tržištem nekretnina, te krizom oko izlijevanja nafte u Meksičkom zaljevu.

Samo 43 posto glasača, uključujući i trećinu demokrata, odobrava način na koji se predsjednik Obama s teškom situacijom u gospodarstvu. Niska popularnost predsjednika Obame mogla bi utjecati i na kongresne zastupnike iz njegove Demokratske stranke. Oko 49 posto vjerojatnih glasača kaže da će glasovati za oporbene republikance na kongresnim izborima u studenome, dok se za demokrate odlučilo njih 45 posto.

Demokrati imaju solidnu većinu i u Zastupničkom domu i u Senatu, međutim, nedavne ankete ukazuju da postoji sve veći animozitet prema zastupnicima koji trenutno obavljaju dužnost. Na izborima će se glasovati za svih 435 mjesta u Zastupničkom domu i za nešto više od trećine mjesta u Senatu. Ova anketa načinjena je nasumičnom uzorku od tisuću osoba telefonom, a margina pogreške je nešto više od plus minus 3 posto.

XS
SM
MD
LG