Linkovi

USA Today: Američki nogometaši nisu navikli da ih se smatra favoritima


Najzapamćeniji trenutak utakmice Engleska - SAD
Najzapamćeniji trenutak utakmice Engleska - SAD

Američki navijači i vodstvo reprezentacije najviše su posljednjih dana brinuli o zdravstvenom stanju golmana Tima Howarda, za kojeg ovdašnje novine često kažu da je 'jedan od najboljih golmana na svijetu'.

Danas nogometaši Sjedinjenih Država na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi igraju vjerojatno odlučujuću utakmicu prvog kruga natjecanja, sa Slovenijom. Evo što o tome pišu američke novine.

'Amerikanci nisu naviknuti da ih se u nogometu smatra favoritima, no danas oni to jesu' – piše najtiražniji američki dnevnik USA Today. Izjednačeni rezultat s Engleskom, 1-1, doživljen je kao pobjeda i sada, u drugoj utakmici prvog kruga, američka reprezentacija očekuje pobjedu. Ona je Sjedinjenim Državama potrebnija nego Sloveniji, koja je u prvoj utakmici pobijedila Alžir i na prvom je mjestu u grupi, piše USA Today.

Časopis Sport's Illustrated piše da su Sjedinjene Države 'jasan favorit' u današnjoj utakmici. Na rang-listi Svjetske nogometne federacije, američka nacionalna ekipa je na 14. mjestu, dok je Slovenija 25. Sport's Illustrated također daje osnovne podatke o sportu u Sloveniji – naglašava da je od nogometa puno popularnije skijanje, ali napominje da je Slovenija na putu za Svjetsko prvenstvo eliminirala Rusiju, a u dodatnim kvalifikacijama završila ispred Poljske i Češke.

Američki navijači i vodstvo reprezentacije najviše su posljednjih dana brinuli o zdravstvenom stanju golmana Tima Howarda, za kojeg ovdašnje novine često kažu da je 'jedan od najboljih golmana na svijetu.' Inače golman britanskog Evertona, Howard je u prvoj utakmici imao sudar s britanskim napadačem, tako da se strahovalo da su mu možda polomljena rebra. No, kako piše nogometni blogger Washington Posta, s Timom Howardom sve je u redu. Inače, ovaj sin Mađarice i crnca iz New Jerseya kaže da 'mrzi biti golman i da svaki put jedva čeka da utakmica prođe.' Komentirajući izjavu jednog slovenskog nogometaša koji je samouvjereno izjavio da Slovenija sasvim sigurno pobjeđuje u današnjoj utakmici, Tim Howard je rekao – 'lako je pričati. Tako se razmeću boksači, a onda kada uđu u ring, često nakon par minuta završe na podu.'

XS
SM
MD
LG