Linkovi

Na svečanom otvaranju Svjetskog nogometnog prvenstva nastupaju Hugh Masakela, Femi Kuti, Osibisa, R-Kelly i Soweto Spiritual Singers


Financijska četvrt Johannesburga u srijedu je bla zakrčena ogromnom paradom u znak podrške južnoafričkoj nogometnoj ekipi, poznatoj kao Bafana-Bafana

U Johannesburgu vlada opće uzbuđenje dok se obožavatelji nogometa pripremaju za početak Svjetskog prvenstva. Stotine glazbenika, plesača i drugih umjetnika provode posljednje pripreme pred današnju svečanost otvaranja.

Stotine plesača i pjevača, od kojih su mnogi odjeveni u tradicionalne nošnje, hodali su iza limene glazbe na nogomentnom stadionu u Johannesburgu, u pripremama za današnju svečanost otvaranja Svjetskog nogometnog prvenstva. Vozači na cestama, sa zastavama na automobilima, trubili su u znak podrške.

Organizatori za danas obećavaju jedan 'vrlo afrički glazbeni show', sa više od 1500 sudionika, stranih i domaćih. Prije prve utakmice nastupit će Hugh Masakela, Femi Kuti, Osibisa, R-Kelly i Soweto Spiritual Singers. Prvenstvo će otvoriti susret Južne Afrike i Meksika. Francuska i Urugvaj sastaju se kasnije večeras.

Financijski district Johannesburga u srijedu je bio zakrčen ogromnom paradom u znak podrške juznoafričkoj nogometnoj ekipi, poznatoj kao Bafana-Bafana.

Južnoafrički nogometaši, kao i lokalni čelnici pozdravljali su obožavatelje vozeći se na autobusu, dok su automobili trubili u znak podrške.

Okupljališta za obožavatelje nogometa postavljena su u devet gradova domaćina. Privatne grupe i biznisi sponzoriraju nogometne zabave, a navijači izlaze na ulice, u nestrpljivom iščekivanju početka prvenstva.

XS
SM
MD
LG