Linkovi

Njemačka dodala dijelove Hrvatske na rizičnu listu


ilustracija
ilustracija

Njemačka zdravstvena agencija proglasila je hrvatske županije Šibensko-kninsku i Splitsko-dalamatisku, inače popularne turističke odrednice, kao regije u kojima postoji rizik od zaraze korona virusom, dok se Evropa bori protiv porasta slučajeva zaraze tokom ljetne sezone, prenosi Reuters.

Hrvatska je zemlja sa trećim najvećim brojem zaraženih, nakon Kosova i Turske, među ljudima koji se vraćaju u Njemačku, pokazuju podaci Robert Koch Instituta (RKI).

Prema posljednim podacima u Hrvatskoj je registrovano 219 novih slučajeva, a trenutni broj aktivnih slučajeva iznosi 1.520.

U Njemačkoj, piše Reuters, raste zabrinutost zbog porasta u broju zaraženih. RKI je u četvrtak objavio podatke koji pokazuju kako se broj potvrđenih slučajeva korona virusa u ovoj zemlji popeo za 1.707 slučajeva, što je najveći dnevni porast od 26. aprila.

U Njemačkoj je od početka pandemije registrovano 228.621 slučajeva.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG