Linkovi

Nikitin: Rusko demokratsko društvo izbrisano iz registra udruženja u Srbiji


Arhiv - Petar Nikitin, jedan od osnivača Ruskog demokratskog društva.
Arhiv - Petar Nikitin, jedan od osnivača Ruskog demokratskog društva.

Petar Nikitin, osnivač Ruskog demokratskog društva u Srbiji, saopštio je u srijedu da je to udruženje građana prošle nedjelje izbrisano iz registra pravnih lica, te će od sada postojati kao neformalno udruženje ruskih antiratnih volontera.

Nikitin je na svom Facebook profilu najavio da će o razlozima rješenja o prekidanju rada Ruskog demokratskog društva u Srbiji u svojstvu pravnog lica govoriti na konferenciji za novinare u petak, na kojem bi trebalo da bude riječi i o stanju slučajeva protjerivanja ruskih državljana iz Srbije pod izgovorom "bezbjednosnog rizika".

Prema njegovoj najavi, poslije konferencije planirana je i šetnja do Andrićevog venca, kancelarije predsjednika Republike, gdje bi trebalo da bude ostavljeno pismo stanovnika Loznice i Banje Koviljače protiv protjerivanja ruske porodice Tereh.

U izvještaju su korišteni materijali agencije FoNet.
  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG