Linkovi

Nigerija zabranila Twitter pošto je mreža uklonila predsjednikove objave


Logo mreže Twitter
Logo mreže Twitter

Nigerija je saopštila da na neodređeno vrijeme suspenduje društvenu mrežu Twitter, pošto je uklonio objave predsjednika Muhamadua Buharija u kojima je prijetio da će kazniti tamošnje secesioniste.

Ministar informisanja Lai Mohamed rekao je da je mreža suspendovana zbog toga što se koristi za "aktivnosti koje ugrožavaju Nigeriju".

Nije precizirao o kakvoj je suspenziji riječ, niti kakve su aktivnosti u pitanju, a vijest o ukidanju Twittera je objavio upravo na Twitteru.

Aplikacija Twitter u subotu ujutru nije radila na mobilnim telefonima u Nigeriji, ali site je radio u Lagosu i Abudži.

Twitter je saopštio da istražuje "duboko zabrinjavajuću" suspenziju od strane nigerijske vlade i da će se oglasiti kada se bude znalo više.

Ranije ove nedjelje, kompanija je saopštila da su tweetovi predsjednika Buharija da će kazniti osumnjičene za napad na vladine zgrade, bili u suprotnosti sa politikom ponašanja na Twitteru.

Ministar informisanja Nigerije je u aprilu negodovao kada je Twitter svoju prvu afričku kancelariju otvorio u Gani, te da su kompaniju obmanuli medijski izvještaji o antivladinim protestima, koji ne predstavljaju Nigeriju u pravom svjetlu.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG