Linkovi

"Ni SAD ni Rusija Pjongjang ne smatraju nuklearnom silom"


Rex Tillerson i Sergej Lavrov
Rex Tillerson i Sergej Lavrov

Američki državni sekretar Rex Tillerson i ruski minsitar spoljnih poslova Sergej Lavrov saglasili su se da nastave rad na postizanju diplomatskog rješenja za denuklearizaciju Korejskog poluostrva, saopštio je State Department.

Tillerson i Lavrov su razgovarali telefonom o „destabilizujućem nuklearnom programu Sjeverne Koreje“ i istakli da "ni Sjedinjene Američke Države (SAD) ni Rusija ne priznaju Pjongjang kao nuklearnu silu."

Dan ranije, rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je Lavrov rekao Tillersonu da “agresivna retorika Washingtona” podiže tenzije na Korejskom poluostrvu i da je “neprihvatljiva”.

U međuvremenu, Sekretarijat za finansije SAD objavio je da je uveo sankcije za dvoje zvaničnika Sjeverne Koreje koji su učestvovali u razvoju programa balističkih raketa.

Prije toga je Vijeće sigurnosti Ujedinjenih nacija jednoglasno odobrilo rezoluciju kojom se ograničava uvoz benzina i dizela u Sjevernu Koreju i pojačava inspekcijski nadzor brodova za koje se sumnja da nelegano prevoze zabranjene stvari u Sjevernu Koreju.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG