Linkovi

Prve sahrane nakon masakra u Connecticutu


Mali grad na sjeveroistoku Sjedinjenih država, Newtown u saveznoj državi Connecticut, počinje se polako pripremati za težak zadatak - prve sahrane 26 ubijenih u masakru koji se dogodio u osnovnoj školi u petak. Ubijeno je 20 - oro male djece, i 6 odraslih, kada je naoružani napadač provalio u školu i započeo svoje divljanje po razredima.

Danas se održavaju sahrane za 2 šestogodišnja dječaka.


Policijski zvaničnik savezne države Connecticut , poručnik J Paul Vance je izjavio da se škola još uvijek smatra aktivnim mjestom zločina, kako se to kaže policijskim rječnikom, i detektivi rade 24 sata. On je dodao kako postoji i sekundarno mjesto zločina, gdje je pucano u dvoje odraslih koji su preživjeli napad.

U medjuvremenu je sinoć predsjednik Obama posjetio Newtown i susreo se s obiteljima žrtava.

Predsjednik se pridružio ožalošćenima sinoć u gradiću Newtownu, rekavši okupljnima na višereligijskom bdijenju za žrtve, da nisu sami u svojoj tuzi.

Mogu se jedino nadati da vam može malo pomoći misao da niste sami u svojoj žalosti, da je i naš svijet teško pogodjen, diljem ove naše cijele zemlje, svi smo zaplakali zajedno s vama. ..

Gospodin Obama je rekao da se zemlja sučeljava s teškim pitanjima nakon ove pucnjave.Predsjednik je podsjetio da je ovo 4 masovno ubojstvo koje se dogodilo u Americi otkako je on u Bijeloj Kući:

Jesmo li zbilja spremni reći da smo bespomoćni pred licem takvog pokolja, jesmo li spremni reći da je takvo nasilje prema našoj djeci godinu za godinom, na neki način cijena naše slobode?!, upitao je predsjednik Obama.

Predsjednik se takodjer privatno susreo s obiteljima koje su izgubile svoje voljene u ovom masakru, kao i sa policajcima i onima koji pruižili najhitniju pomoć, zahvalivši im se od srca.

Medju žrtvama je bilo 12 djevojčica i osam dječaka, svi u dobi izmedju šest i sedam godina, i svi iz jednog razreda. Odrasle žrtve su sve žene, i medju njima je direktorica škole Dawn Hochsprung, koja je, kako se izvještava, pokušala zaustaviti ubojicu, kao i učiteljica Victoria Soto, za koju se kaže da je spasila nekoliko malih života tako što se postavila izmedju djece i ubojice.

Vlasti su ubojicu identificirale kao Adama Lanzu, koji je na mjestu masakra izvršio samoubojstvo.
XS
SM
MD
LG