Linkovi

Valentinovo u New Yorku: Sudbonosno "Da" uz cvijeće i čokoladu


Valentinovo u New Yorku
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:14 0:00

Ured za sklapanje brakova u New Yorku je glavno mjesto na kojem možete vidjeti izraze ljubavi I nade u trenucima dok zaljubljeni slave Dan Svetog Valentina.

Ured za sklapanje brakova u New Yorku je glavno mjesto na kojem možete vidjeti izraze ljubavi I nade u trenucima dok zaljubljeni slave Dan Svetog Valentina. Novinar Glasa Amerike Adam Phillips je posjetio taj ured I razgovarao sa nekima koji su spremni izgovoriti sudbonosno Da.

14 februar, dan Svetog Valentina. Dok su u New Yorku temperature ispod nule, vruće je u njujorškom uredu za sklapanje brakova, gdje na hiljade osoba tu izgovori sudbonosno Da. Mnogi su specijalno obučeni za taj specijalan trenutak. George na ulici, na kojoj se već topi snijeg, prodaje ručno napravljene bukete cvijeća.

Ljubav I cvijeće idu zajedno, kaže on.

Parovi se raduju čitavom životnom vijeku romantične veze. I svako ima svoj razlog stupanja u brak.

On mi stalno govori kako sam lijepa I koliko me cijeni, kaže Heather.

Znate kada sretnete nekoga ko je osoba sa kojom želite biti svo vrijeme, osoba koja vam je najbolji prijatelj, romantični partner, životni partner, dodaje Mohamed.

Truc Nguyen I Jane Pan su par još od srednje škole, I vezu konačno krunišu brakom.

Kroz naše karijere, morali smo biti odvojeni zbog treninga i sličnih stvari, i kada smo odvojeni, tako smo usamljeni, ne znam ni kako da to opišem, kaže Truc.

On je za mene napravio vjenčano prstenje od drveta i to je tako slatko, kaže Jane.

Gradski zvaničnik Michael McSweeney nadgleda ove zvanične i intimne trenutke. On kaže da vjenčanje u vijećnici ima svoje čari.

Veoma je uzbudljivo, to je moćan trenutak, kaže on.

Za one koji nisu stanovnici New Yorka, Valentinovo u tom gradu može biti najromantičniji trenutak. Rogelio Reyna i Javier Candia su ovdje došli sa Floride, gdje je brak osoba istog spola ilegalan.

Mislim da je svačija interpretacija čarobnog trenutka različita, kaže on.

Iako je u New Yorku prava zima, za ove zaljubljene parove, a sada i bračne drugove, proljeće već polako dolazi.
Valentinovo u New Yorku
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:14 0:00
XS
SM
MD
LG