Linkovi

Policija ubila napadača koji je pucao ispred crkve u New Yorku


Ilustracija
Ilustracija

Napadač koji je pucao poslije božićnog koncerta ispred crkve na Manhattanu u New Yorku, umro je nakon što su ga policajci pogodili u glavu, saopštila je njujorška policija u ponedjeljak, 14. decembra.

Policajci su u njega isplalili 15 metaka kada je na stepenicama Crkve svetog Jovana počeo da puca iz dva poluautomatska pištolja na kraju božićnog koncerta, rekao je načelnik njujorške policije Dermot Shea.

On je dodao da niko osim napadača nije povrijeđen.

Očevici su policiji rekli da je napadač vikao "ubij me" dok je pucao, naveo je Shea.

Identiten napadača nije saopšten, ali je načelnik njujorške policije naveo da je imao kriminalni dosije. Kod njega je pronađen ranac u kome su bili kantica benzina, konopac, žica, više noževa i Biblija.

Naoružani napadač bio je obučen u crno, a lice je mu je bilo zaklonjeno bijelom bejzbol kapom i maskom. U jednoj ruci držao je srebrni pištolj, a u drugoj crni, dok je koračao iza kamenog stuba na vrhu stepeništa.

Prije napada, na koncertu su nastupali članovi crkvenog hora koji su stajali daleko na kamenim stepenicama sa maskama zbog pandemije korona virusa.

"Bilo je prelijepo, a onda je na kraju taj čovjek počeo da puca. Svi su u šoku"', rekla je portparolka crkve za New York Times i dodala da je ispalio najmanje 20 hitaca u prisustvu stotine građana.

Nije jasno da li je napadač gađao ljude ili je pucao u vazduh.

XS
SM
MD
LG