Linkovi

BiH: Više žrtava nevremena koje je pogodilo regiju


Doboj, nakon nevremena
Doboj, nakon nevremena

U olujnom nevremenu koje je zahvatilo Brčko, na sjeveru BiH, jedna žena je poginula a više od 20 osoba zatražilo je ljekarsku pomoć, rekao je portparol Javne zdravstvene ustanove Sead Šadić.

Služba Hitne pomoći imala je više intervencija zbog lakših povreda nanesenih padom ili udarom tupog predmeta.

Vjetar u Brčkom je čupao drveće, oštetio više automobila, te su se dogodila i dva požara.

Na području Šamca, na sjeveru BiH, je Štab za vanredne situacije proglasio stanje elementarne nepogode u ovoj opštini nakon što je olujni vjetar nanio veliku materijalnu štetu na privatnim, poslovnim i stambenim objektima, javlja Radio-televizija Republike Srpske.

Istovremeno, aerodrom u Banjaluci je zatvoren za saobraćaj, jer je u poslijepodnevnim satima oluja oštetila krov pristanišne zgrade preduzeća Aerodromi Republike Srpske.

U nevremenu u Doboju kiša je poplavila ulice.

HRVATSKA

Četiri osobe su poginule, a više ih je povrijeđeno u olujnom nevremenu koje je u srijedu poslijepodne zahvatilo Zagreb i druge djelove kontinentalne Hrvatske, saopštila je hrvatska Civilna zaštita.

Poginula su dva muškarca kada je stablo palo na njih, kazala je Ljupka Hitrova iz Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba.

Zbog pada stabla na vozilo, poginuo je i 40-godišni vozač u opštini Cernik u Brodsko-posavskoj županiji.

Četvrti nastradali je vatrogasac koji je bio na zadatku.

SLOVENIJA

Jedna osoba poginula je na Bledu nakon pada drveta koje je srušilo žestoko nevrijeme, saopštila je policija iz Kranja 19. jula.

Dvije osobe povrijeđene su u udaru groma.

Vremenske nepogode koje su zahvatile Sloveniju izazvale su veliku materijalnu štetu širom zemlje, prenijela je agencija STA.

SRBIJA

U nevremenu u Novom Sadu povrijeđene su dvije osobe, javlja Radio-televizija Srbije.

Dvanaestogodišnja djevojčica, na koju je palo drvo prevezena je na Dječiju bolnicu, svjesna je i stabilna, kazao je za RTS Zoran Krulj, portparol novosadske Hitne pomoći.

Vjetar je oborio sa skutera 74-godišnjeg muškarca, koji je u svjesnom stanju prevezen u Urgentni centar.

Nevrijeme je oborilo više drveća i saobraćajnih znakova u Beogradu.

Sektor za vanredne situacije je najviše intervenisao u nekoliko mesta u pokrajini Vojvodini na sjeveru zemlje, gde je evakuisano 12 osoba.

Jako olujno nevreme praćeno kišom i udarima gromova obaralo je stabla drveća, kidalo električne vodove i oštetilo više automobile u Kragujevcu i okolini.

Zbog velikog broja oborenih stabala bio je prekinut saobraćaj na magistralnom putu Kragujevac-Kraljevo.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG