Linkovi

Netflix gubi pretplatnike


Kompanija Netflix saopštila je da su inflacija, rat u Ukrajini i žestoka konkurencija doprinijeli da izgubi oko 200.000 korisnika u prvom tromjesečju ove godine, što je i najveći gubitak u prošloj deceniji.

Suspendovanje platforme u Rusiji, zbog agresije u Ukrajini, doprinijelo je gubitku od oko 700.000 članova. Također, gubitak korisnika se bilježi i zbog konkuretnstkih platformi, prije svih HBO Max i Disney Plus.

Akcije Netflixa pale su na berzama, a kompanija je izgubila skoro pola svoje vrijednosti.

Direktor kompanije Reed Hasting upozorio je investitore da očekuje da će još dva miliona pretplatnika otići u naredna tri mjeseca.

On je investitorima rekao da je pandemija napravila veliki problem, a da su korisnici počeli da otkazuju pretplatu i kada je Netflix ukinuo opciju da više korisnika koristi isti nalog - dok su druge platforme to odobravale.

Netflix trenutno ima više od 220 miliona pretplatnika na svijetu.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG