Linkovi

NBA: Dallas očitao lekciju Miamiu


NBA: Dallas očitao lekciju Miamiu
NBA: Dallas očitao lekciju Miamiu

Miamieva velika trojka, Dwayne Wade, LeBron James i Chris Bosh ostala u sjeni Dirka Nowitzkog i društva iz Dallasa

Sav dim i blještavilo, laserski show i pojačani adrenalin u sportskoj dvorani u Miamiu prije 11 mjeseci nisu bili dovoljni da nadjačaju snagu i energiju koju smo vidjeli kod košarkaša Dallas Mavericka u finalnom doigravanju NBA lige. Na kraju, Miamieva velika trojka nije mogla nadjačati Dallasov veliki tim. Bila je to slatka osveta Miamiu za poraz u finalu 2006. godine u kojoj je najbolji europski igrač u povijesti NBA lige, Dirk Nowitzki, definitivno postao i jedan od najboljih NBA košarkaša ikada. Nikada ta najjača košarkaška liga na svijetu nije imala takvog igrača. Visok dva metra i 13 centimetara, a pogađa koš iz svih mogućih šuterskih pozicija.

Tu je i Jason Kidd koji 17 punih godina čeka na naslov NBA pravaka. Dva puta je s New Jersey Netsima igrao u finalu, dva puta je gubio. Sada taj legendarni igrač ima i najsjajniji trofej. Trener Rick Carslile, uporan i radišan, osvaja svoj drugi naslov prvaka. Prvi put je uspio kao igrač Boston Celticsa. Vlasnik Dallas Mavericksa, Mark Cuban, vjerojatno je najkontrovezniji vlasnik nekog sportskog kluba u Americi. Brza jezika, zbog čega je plaćao milijunske kazne, ali i čovjek vizije. Bivši internet štreber, koji je u kibernetskom prostoru zaradio milijarde, sada je u stvarnom svijetu - ostvario svoj san.

Za poraženi Miami Heat je to veliki udarac. Prije 11 mjeseci Dwayneu Wadeu su se pridružili LeBron James i Chris Bosh. Trojka snova, velika očekivanja i velika obećanja, ali pobijedila je stara košarkaška škola. Posebno je zanimljiv slučaj LeBrona Jamesa, dva puta najboljeg ligaškog igrača koji je prilično neslavno napustio Cleveland i pobjegao u Miami. Za Cleveland je postao izdajnik čiji se dresovi spaljuju po ulicama, a čijim se porazima raduje čitav grad, dok za Miami nije potvrdio nadimak King - Kralj! U ovoj finalnoj seriji James je pokazao da nema srca, da nije hrabar igrač, da nije kadar biti najbolji u najtežim trenucima. Onako kako to, za razliku od njega, jesu bili Michael Jordan ili Kobe Bryant.

XS
SM
MD
LG