Linkovi

Navalni poziva na proteste širom Rusije


Ruski opozicioni lider Aleksej Navalni
Ruski opozicioni lider Aleksej Navalni

Ruski opozicioni lider Aleksej Navalni pozvao je na proteste širom zemlje 28. januara kojima bi se podržao bojkot narednih predsjedničkih izbora.

Navalni je pozvao na proteste istog dana kada se aktuelni predsjednik Vladimir Putin formalno registrovao za ponovno učešće na izborima.

Istraživanja javnog mnijenja pokazuju da bi Putin na izborima u martu 2018. godine mogao da osvoji još jedan šestogodišnji mandat.

Navalnom je zabranjeno da učestvuje na izborima zbog uslovne kazne zatvora za koju tvrdi da je namještena.

On tvrdi da je Putin, koji je prethodnih 17 godina ili na mjestu predsjednika ili premijera, predugo na vlasti i da popularnost duguje pristrasnim državnim medijima i izbornom sistemu koji isključuje protivnike.

Putin će na naredne izbore izaći kao nezavisni kandidat – što analitičari smatraju kao pokušaj da se predstavi kao lider nacije, a ne kandidat jedne stranke.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG