Linkovi

NATO bombardirao satelitske antene libijske državne televizije


NATO bombardirao satelitske antene libijske državne televizije
NATO bombardirao satelitske antene libijske državne televizije

Libijsko Tranzicijsko nacionalno vijeće naredilo raspuštanje svih paravojnih skupina i okupljanje boraca pod kontrolom tog vijeća

Čelnik libijskog Tranzicijskog nacionalnog vijeća kaže da je ta oporbena organizacija naredila svim paravojnim skupinama raspuštanje i okupljanje pod kontrolom tog vijeća. Mustafa Abdel Jalil je njajavio odluku nakon što je prije nekoliko dana vodeći vojni zapovjednik Abdel Fattah Younes bio ustrijeljen – zajedno s dva pomoćnika – na putu za Bengazi. Prije nego što se pridružio pobunjenicima, Younes je bio dio unutrašnjeg kruga suradnika Moamera Gadafija. Čelnik Tranzicijskog vijeća je zanijekao izvješća da je Younis bio ubijen zbog sumnje na izdaju.

NATO savez je u subotu bombardirao tri libijske satelitske antene u glavnom gradu Tripoliju u nastojanju da libijskog čelnika Moamera Gadafija spriječi da koristi državnu televiziju za zastrašivanje civila. Libijska televizija je osudila napad, rekavši da su tri uposlenika ubijena a daljnjih 15 je ranjeno. Dužnosnik televizije je rekao da ona nije 'vojni cilj', te da su uposlenici samo radili svoj posao novinara i nisu predstavljali nikakvu opasnost po civile.

XS
SM
MD
LG