Linkovi

Napad u Kabulu za vrijeme posjeta Chucka Hagela


U dva odvojena samoubilačka bombaška napada, u Afganistanu je danas, za vrijeme posjeta američkog ministra obrane Chucka Hagela, poginulo najmanje 18 osoba.

Najmanje devet civila poginulo je u napadu ispred zgrade ministarstva obrane u Kabulu dok se ministar Hagel nalazio u posjetu glavnom gradu. U tom napadu, koji je izveo samoubojica bombaš na biciklu, povrijeđeno je najmanje 13 osoba. Ministar Hagel se, prema riječima dužnosnika, nalazio na sigurnom mjestu.

Odgovornost za napad preuzeli su talibani, rekavši da je on upozorenje novom američkom ministru obrane.

Do drugog je samoubilačkog napada došlo u Khostu, na istoku Afganistana; stradao je jedan afganistanski policajac i osam civila, uglavnom djece.

Chuck Hagel je u Afganistan stigao u petak, na svojem prvom putovanju u inozemstvo otkako ga je Senat, prošli tjedan, potvrdio za novog šefa Pentagona.

Po dolasku u Kabul, Hagel je za novinare rekao da je ispunjen optimizmom kad je riječ o prijenosu sigurnosne odgovornosti na afganistanske snage pred odlazak koalicijskih snaga, predvođenih SAD-om, iz Afganistana, 2014. godine.

Ministar Hagel je također rekao da će se za svojeg boravka u Afganistanu susresti s američkim zapovjednicima i afganistanskim predsjednikom Hamidom Karzaijem.
XS
SM
MD
LG