Linkovi

Naoružani muškarac uhapšen nakon pucnjave u uredu za regrutaciju u ruskoj regiji Irkutsk


Putinova objava o mobilizaciji poništila obećanje narodu da će biti pošteđeni učešća u ratu
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:25 0:00

Putinova objava o mobilizaciji poništila obećanje narodu da će biti pošteđeni učešća u ratu

Naoružani napadač je uhapšen nakon što je u ponedjeljak otvorio vatru na ured za regrutaciju u ruskoj regiji Irkutsk, rekao je lokalni guverner.

Naoružani napadač, koji se na snimku objavljenom na društvenim mrežama vidi kako se policajcima identifikuje kao 25-godišnji Ruslan Zinin, otvorio je vatru na kancelariju za regrutaciju u gradu Ust-Ilimsk. Na zasebnom snimku pucnjave vidi se kako je ispalio najmanje jedan hitac unutar ureda za regrutovanje.

Reuters nije mogao provjeriti video zapise.

Guverner Irkutske regije Igor Kobzev napisao je u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram da je šef ureda u bolnici u kritičnom stanju i da će privedeni napadač "apsolutno biti kažnjen".

Određeni broj ureda je napadnut otkako je ruski predsjednik Vladimir Putin prošle srijede proglasio djelomičnu mobilizaciju.

Protesti protiv regrutacije održani su tokom vikenda u Dagestanu i Jakutiji, od kojih su oba dala nesrazmjeran broj vojnika za rat u Ukrajini.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG