Linkovi

Nakon 10 godina, novi album Stevie Nicks, In Your Dreams


Nakon 10 godina, novi album Stevie Nicks, In Your Dreams
Nakon 10 godina, novi album Stevie Nicks, In Your Dreams

Album je napravljen u suradnji s Daveom Stewartom, iz sastava Eurythmics

Mnogi glazbeni kritičari i poklonici nazivaju novi album Stevie Nicks njenim najboljim solo uratkom.

Naslovna skladba novog albuma Stevie Nicks, “In Your Dreams”, jedna je od sedam pjesama koje je ona napisala zajedno s Daveom Stewartom, iz sastava Eurythmics, koji je također koproducent ove kolekcije. Proteklu su godinu proveli zajedno u njenom domu u Kaliforniji radeći na albumu. Na albumu je Stevie surađivala i sa Mikeom Campbellom iz benda Toma Pettyja The Heartbreakers, njenom bivšom kolegicom iz benda Lindsey Buckingham, te bubnjarom sastava Fleetwood Mack, Micka Fleetwooda.

Stevie kaže da je rad na ovom albumu jedan od najljepših perioda čitave njene karijere: "Mogu iskreno reći da je ovo bila najbolje godina moga života. Tako sam se dobro zabavljala, i iskustvo je bilo tako dobro za moju dušu, do te mjere da, kada smo završili i počeli prazniti studio u prosincu prošle godine, a svi ljudi koji su boravili u mojoj kući dok smo radili na albumu, polako počeli odlaziti, bila sam prestrašena. Skoro da sam sjela na stube moje kuće i počela plakati, toliko sam bila tužna da je završilo."

Skladba Annabel Lee, adaptacija je pjesme Edgara Allana Poea iz 1849. Druge pjesme na ovom albumu inspirirane su osobnim iskustvima iz njezinog života, a dvije od njih napisane su sredinom 70-ih godina.

G. 2004., Stevie je počela posjećivati ranjeno vojno osoblje u washingtonskom Vojnom medicinskom centru Walter Reed, te u mornaričkoj bolnici. Između ostalog, svakom vojniku poklonila prijenosni player na kojem su njene najdraže pjesme. Na ovom se albumu nalazi i pjesma “Soldier’s Angel”, koja ima posebno značenje za nju, kao i za one koje posjećuje u bolnicama.

"Radi se o stihovima napisanim 2005., koje sam dala mnogim obiteljima i mnogim vojnicima. I uvijek sam im govorila da će to postati pjesma na jednom od mojih albuma. Mislim da je ovo pjesma koja im se najviše sviđa," kaže Stevie.

Stevie je nedavno završila zajedničku turneju sa rock legendom Rodom Stewartom. Kaže da njeni planovi za budućnost uključuju i mogućnost novog albuma sa Fleetwood Mackom, kao i turneju koja bi mogla početi već sljedeće godine.

XS
SM
MD
LG