Linkovi

Najviše nominacija za Oscara filmovima "Roma" i "Miljenica"


FILE - An Oscar statue appears outside the Dolby Theatre for the Academy Awards in Los Angeles, Feb. 21, 2015.
FILE - An Oscar statue appears outside the Dolby Theatre for the Academy Awards in Los Angeles, Feb. 21, 2015.

U Los Angelosu su objavljene nominacije za ovogodišnjeg filmskog Oscara. Najviše nominacija, njih 10, prikupili su filmovi Roma meksičkog redatelja Alfonsa Cuarona i Miljenica grčkog redatelja Yorgosa Lanthimosa.

Marvelov superherojski spektakl Crna pantera prikupio je sedam nominacija, uključujući one za najbolji film, najbolju montažu zvuka, najbolji miks zvuka, najbolji produkcijski dizajn, najbolju filmsku glazbu, najbolju originalnu pjesmu te najbolji dizajn kostima.

Film Zvijezda je rođena redatelja Bradleyja Coopera s Lady Gagom u glavnoj ulozi također je prikupio osam nominacija, međutim ne slovi za snažnog favorita.

Uz ta dva filma, komedija o američkom potpredsjedniku Dicku Cheneyju "Vice" prikupila je osam nominacija. Britanski glumac Christian Bale kao Cheney nominiran je za najbolju izvedbu glumca u glavnoj ulozi.

Film o grupi Queen Bohemian Raspody nominaran je u pet kategorija - najbolji film, najbolja izvedba glumca u glavnoj ulozi, najbolja montaža, najbolja montaža zvuka i najbolji miks zvuka.

Pet nominacija također je prikupio film Zelena knjiga u kojem glavne uloge igraju Mahershala Ali i Viggo Mortensen.

Dodjelu nagrada Oscar koje će se održati 24. februara u kazalištu Dolby u Los Angelesu za sada neće voditi nitko, što će biti tek drugi puta da će dodjela proći bez domaćina.

XS
SM
MD
LG