Linkovi

Nagrade Tony: drama "Red" i mjuzikl "Memphis" najbolje predstave


Mjuzikl "Memphis"
Mjuzikl "Memphis"

U Radio City Music Hallu, u New Yorku završila je 64.-a po redu godišnja svečanost dodjele kazališne nagrade Tony, za najbolje brodvejske predstave protekle kazališne sezone. "Red" je osvojio ukupno šest Tony nagrada, a "Memphis" četiri

U Radio City Music Hallu, u New Yorku završila je 64.-a po redu godišnja svečanost dodjele kazališne nagrade Tony, za najbolje brodvejske predstave protekle kazališne sezone. Ovogodišnji dobitnici glavnih nagrada su: “Memphis,” za najbolji mjuzikl - o međurasnoj romansi i eksploziji R&B glazbe na američkom Jugu 1950-ih godina te “Red” kao najbolja drama, o abstraktnom slikaru Marku Rothku. Redatelj ove drame, Michael Grandage, osvojio je Tonyja kao najbolji u toj kategoriji, a Eddie Redmayne proglašen je najboljim sporednim glumcem. "Red" je osvojio ukupno šest Tony nagrada, a "Memphis" četiri.

Tri holivudske zvijezde koje su po prvi put bile nominirane za ovu nagradu su je i osvojile: Catherine Zeta-Jones – za najbolju glumicu u mjuziklu “A Little Night Music,” Denzel Washington – za glavnog glumca u drami “Fences,” te Scarlett Johansson, za sporednu ulogu u drami Arthura Millera “A View From a Bridge.” To je, inače, bio debitantski nastup Scarlett Johansson na Broadwayu.

Najboljom glavnom glumicom u kategoriji drame proglašena je Viola Davis, koja je u drami “Fences” igrala suprugu Denzela Washingtona. A Tonyja za najboljeg glavnog glumca u mjuziklu dobio je David Hodge za ulogu u mjuziklu “La Cage Aux Folles.” Ta je predstava osvojila i Tonyja za najboljeg redatelja, Terryja Johnsona.

XS
SM
MD
LG