Linkovi

Nagradama najhrabrijim aktivisticama za spolnu jednakost Washington obilježava 100. godišnjicu Međunarodnog dana žena


2013年2月27日教宗本篤16世抵達梵蒂岡聖伯多祿廣場舉行最後一次公開接見信眾活動時,向信眾揮手。
2013年2月27日教宗本篤16世抵達梵蒂岡聖伯多祿廣場舉行最後一次公開接見信眾活動時,向信眾揮手。

Naglasak se stavlja na međunarodnu razmjenu sa Sjedinjenim Državama i u ovom će programu biti obuhvaćeno oko 5 tisuća i dvjesto istaknutih žena iz cijelog svijeta, koje su čelnice na svojim područjima djelovanja.

Povodom današnjeg Međunarodnog dana žena, američka državna tajnica Hillary Clinton jučer je otvorila tjedan dana duge manifestacije u Washingtonu kojima će se obilježiti 100. godišnjica ovog praznika.

U Državnom tajništvu u Washingtonu jučer se okupilo stotinjak najistaknutijih žena svijeta – iz čak 92 zemlje - kako bi inaugurirale međunarodnu inicijativu kojoj je cilj ojačati aktivistički angažman žena širom svijeta.

Državna tajnica nazvala je okupljene 'pionirima' koji pružaju inspiraciju milijunima ljudi, na područjima poput poslovanja, znanosti, javne službe te ne-vladinog sektora. Naglasak se stavlja na međunarodnu razmjenu sa Sjedinjenim Državama i u ovom će programu biti obuhvaćeno oko 5 tisuća i dvjesto istaknutih žena iz cijelog svijeta, koje su čelnice na svojim područjima djelovanja. One će posjetiti Sjedinjene Države te će upoznati probleme Amerikanki i američkog društva općenito, za svojih posjeta lokalnim zajednicama.

Danas će državna tajnica Hillary Clinton i prva dama Sjedinjenih Država Michelle Obama biti nazočne na svečanoj dodjeli nagrada ženama iz deset zemalja svijeta koje su iskazale posebnu hrabrost u svom angažmanu za jednakost spolova.

XS
SM
MD
LG