Linkovi

Na sajmu u North Carolini, nema toga što se ne može pržiti!


Na sajmu u North Carolini, nema toga što se ne može pržiti!
Na sajmu u North Carolini, nema toga što se ne može pržiti!

Tu su i okruglice od pire krumpira punjene komadićima slanine i sira, a sve je to, naravno, prženo. Ili okruglice od meda, tijesto preliveno šećerom, medom i orasima, i - naravno - prženo

U glavnom gradu North Caroline, Raleighu, trenutno se održava sajam, na kojem se mogu pronaći informacije o dobroj prehrani, i kušati domaća hrana napravljena po zdravim receptima. No, većina posjetitelja jede nezdravu hranu koju prodaju ulični prodavači. Nije riječ samo o masnim krumpirićima, šećernoj vuni, i jabukama umočenim u karamel. Svi ovi ionako nezdravi proizvodi koji će vam začepiti arterije, postaju još nezdraviji tako što ih se prži u životinjskoj masti ili ulju.

Evo samo par stvari koje se mogu kušati na sajmu u North Carolini:

Pikantna, pržena pureća krila, pržena pita od čokolade, pržena pita od tikve, te prženi kolačići od čokolade. Negdje na ovom sajmu sigurno ćete naići i na tradicionalni i vrlo popularni jelovnik na kojem se mogu naći prženi kiseli krastavci, pa čak i prženi sladoled. Također možete probati Twinky kolačiće umotane u čokoladu. Radi se o spužvastom kolačiću, punjenom šećernom kremom, u kojem uopće nema mlječnih proizvoda. Još kad ga prekrijete čokoladom, vjerojatno će vam odmah sljedeći dan biti potreban posjet zubaru.

Tu su i okruglice od pire krumpira punjene komadićima slanine i sira, a sve je to, naravno, prženo. Ili okruglice od meda, tijesto preliveno šećerom, medom i orasima, i - naravno - prženo.

Naš dopisnik Steve Baragona, koji inače piše o zdravoj prehrani, i uz to je i sam uzgaja i jede, priznaje da voli hranu s ovakvih sajmova. Bio je vidno uzbuđen kad je čuo što će biti ponuđeno na ovogodišnjem sajmu – radi se, naime, o krafnama hamburgerima. To su pržene krafne sa šećernim preljevom, među kojima se našlo meso hamburgera. Steve priznaje da tako nešto uopće ne može zamisliti, no dodaje da, ako ih se poprži, onda od tog možda nešto i bude.

XS
SM
MD
LG