Linkovi

Na sajmu Consumer Electronics predstavljene najnovije elektroničke naprave


Jedna od novih elektroničkih naprava na sajmu Consumer Electronics za one koji vole boraviti u prirodi
Jedna od novih elektroničkih naprava na sajmu Consumer Electronics za one koji vole boraviti u prirodi

Sajam Consumer Electronics Show obiluje novim i inovativnim elektroničkim proizvodima, no na njemu nema proizvoda diva industrije, tvrtke Apple. Ovaj proizvođač popularnog iPada i iPhonea stvorio je tržišta za koja se mnoge druge kompanije nadaju da će mu na njima moći biti konkurencija

Najnovije elektroničke naprave predstavljene su ovog tjedna na sajmu Consumer Electronics Show u Las Vegasu. Među najpopularnijim uređajima na godišnjem sajmu su tablet kompjutori, koji su konkurencija Appleovom popularnom iPadu.

Na sajmu će biti predstavljeno više od 200 tisuća proizvoda, a Sarah Myers iz udruge potrošača elektronskih uređaja kaže da su prijenosni tablet kompjutori privukli dosta interesa na ovogodišnjem sajmu:

"Očekujemo da će biti predstavljeno više od 80 ovakvih kompjutora. Mislim da to zaista pokazuje da potrošači stvarno žele prijenosne uređaje. Žele biti u mogućnosti da tehnologiju i informacije ponesu sa sobom kud god da krenu. Također ćemo vidjeti dosta takozvanih smart, odnosno pametnih telefona."

S druge strane, tu su novi trodimenzionalni televizori s velikim ekranima, nove naočale za gledanje prijemnika u 3D formatu, a i neki prijemnici za koje naočale čak nisu ni potrebne:

"Vidjet ćemo i neke nove televizijske uređaje, što znači da će vaš televizor biti povezan s intenetskom tehnologijom, dakle da će vaš televizor postati vaš kompjuter."

Na sajmu se mogu vidjeti i perilice, kao i hladnjaci s manjom potrošnjom struje. Mnogi će uređaji imati višestruke namjene, uključujući i novi zabavni i elektronski sustav za automobile, te sustav navigacije za planinare, koje je proizvela tvrtka Eton Corporation. Lindsay Gropper kaže da su ovi prizvodi namjenjeni ljudima koji vole boraviti u prirodi:

"Na ovom će uređaju biti i radio s kratkim i srednjim frekvencijama, a uz to naći će se još mjerač nadmorske visine, sat, štoperica, i termometar."

Osim toga, imat će i kompas, barometer, baterijsku lampu, otvarač za boce, i solarnu bateriju. Na sajmu se mogu naći i pokrivači i držači za Appleov iPad, koje proizvodi tvrtka Joby, kao i fleksibilni stalak za iPad ili Appleov iPhone. Scott Ellis iz tvrtke Joby kaže da njihovi proizvodi plijene pozornost na ovom sajmu. No, na njemu nema proizvoda diva industrije, tvrtke Apple. Ovaj proizvođač popularnog iPada i iPhonea stvorio je tržišta za koja se mnoge druge kompanije nadaju da će mu na njima moći biti konkurencija.

XS
SM
MD
LG