Linkovi

My Lady Don't Love My Lady, novi album Bryana Leeja


My Lady Don't Love My Lady, novi album Bryana Leeja

Bryan Lee nekad je dobro zarađivao svirajući blues u New Orleansu u saveznoj državi Louisiani. To je trajalo sve dok posljedice uragana Katrine nisu prisilile vlasnike glazbenih klubova da zatvore vrata i odsele negdje drugdje. No unatoč tome, Bryan Lee danas radi više nego ikad

Pjevač i gitarist Bryan Lee nekad je dobro zarađivao svirajući blues u New Orleansu u saveznoj državi Louisiani. To je trajalo sve dok posljedice uragana Katrine nisu prisilile vlasnike glazbenih klubova da zatvore vrata i odsele negdje drugdje. No unatoč tome, Bryan Lee danas radi više nego ikad.

Kad se Bryan Lee preselio iz svog rodnog Wisconsina u New Orleans, Francuska četvrt u tom gradu bila je puna mjesta za sviranje bluesa. Više od četrnaest godina on je svirao pet dana tjedno u klubu Old Absinthe House na ulici Bourbon zajedno sa svojim sastavom Jump Street Five Band.

Bryanov život nije uvijek bio lak, pri porodu oči su mu bile oštećene, a do svoje osme godine potpuno je izgubio vid. Svoj hendikep uspio je prevladati i postati jednim od vodećih blues glazbenika, hvaljen i od Muddy Watersa i Buddy Guya. No, Bryan priznaje da su godine iscrpljujućih turneja i nastupanja do kasno u noć uzele danak u njegovom obiteljskom životu, te da je ozbiljno razmišljao o prestanku bavljenja glazbom.

Nakon zatvaranja brojnih blues klubova, Bryan sada veći dio godine provodi na turnejama i snimanjima. Na njegovom najnovijem albumu pod naslovom My Lady Don't Love My Lady nastupaju dvojica od njegovih najbližih prijatelja i suradnika, Kenny Wayne Shepherd i Buddy Guy.

"Svirajući s Buddyem postao sam s njim dobar prijatelj. On bi znao doći ponekad poslušati moj sastav i jednom mi je rekao da je ostala svega nekolicina pravih blues izvođača: 'Ja, BB King i ti.'"

Na albumu My lady Don't Love My Lady, Bryan Lee je udružio snage s Buddyem Guyom u izvedbi skladbe Juniora Wellsa pod naslovom „Early In The Morning.“ Uz tri njegove vlastite pjesme na tom albumu, Bryan izvodi skladbe Earla Kinga, Doctora Johna, Willieja Mabona i Big Billa Broonzya.

Bryan Lee nedavno je posjetio svoj rodni grad Two Rivers u Wisconsinu, gdje je nastupio na dobrotvornom koncertu u korist osmogodišnjeg Jonaha Murraya, koji slabo vidi i pati od cerebralne paralize. Bryan kaže da Jonah dobro napreduje, no da je pred njime još puno izazova:

"Djeca uče jedino gledajući druge. On nema tu mogućnost, te je to za njega, kao i za ostalu slijepu djecu spor proces. Ja sam imao sreću jer sam vido do svoje osme godine. No, Jonah osim slabog vida ima i cerebralnu paralizu, tako da mu zaista nije lako."

U rujnu Bryan će nastupati na blues festivalima u Delawareu, Connecticutu i Michiganu, te na D.C. Blues festivalu u Washingtonu.

XS
SM
MD
LG