Linkovi

My Lady Don't Love My Lady, novi album Bryana Leeja


My Lady Don't Love My Lady, novi album Bryana Leeja
My Lady Don't Love My Lady, novi album Bryana Leeja

Bryan Lee nekad je dobro zarađivao svirajući blues u New Orleansu u saveznoj državi Louisiani. To je trajalo sve dok posljedice uragana Katrine nisu prisilile vlasnike glazbenih klubova da zatvore vrata i odsele negdje drugdje. No unatoč tome, Bryan Lee danas radi više nego ikad

Pjevač i gitarist Bryan Lee nekad je dobro zarađivao svirajući blues u New Orleansu u saveznoj državi Louisiani. To je trajalo sve dok posljedice uragana Katrine nisu prisilile vlasnike glazbenih klubova da zatvore vrata i odsele negdje drugdje. No unatoč tome, Bryan Lee danas radi više nego ikad.

Kad se Bryan Lee preselio iz svog rodnog Wisconsina u New Orleans, Francuska četvrt u tom gradu bila je puna mjesta za sviranje bluesa. Više od četrnaest godina on je svirao pet dana tjedno u klubu Old Absinthe House na ulici Bourbon zajedno sa svojim sastavom Jump Street Five Band.

Bryanov život nije uvijek bio lak, pri porodu oči su mu bile oštećene, a do svoje osme godine potpuno je izgubio vid. Svoj hendikep uspio je prevladati i postati jednim od vodećih blues glazbenika, hvaljen i od Muddy Watersa i Buddy Guya. No, Bryan priznaje da su godine iscrpljujućih turneja i nastupanja do kasno u noć uzele danak u njegovom obiteljskom životu, te da je ozbiljno razmišljao o prestanku bavljenja glazbom.

Nakon zatvaranja brojnih blues klubova, Bryan sada veći dio godine provodi na turnejama i snimanjima. Na njegovom najnovijem albumu pod naslovom My Lady Don't Love My Lady nastupaju dvojica od njegovih najbližih prijatelja i suradnika, Kenny Wayne Shepherd i Buddy Guy.

"Svirajući s Buddyem postao sam s njim dobar prijatelj. On bi znao doći ponekad poslušati moj sastav i jednom mi je rekao da je ostala svega nekolicina pravih blues izvođača: 'Ja, BB King i ti.'"

Na albumu My lady Don't Love My Lady, Bryan Lee je udružio snage s Buddyem Guyom u izvedbi skladbe Juniora Wellsa pod naslovom „Early In The Morning.“ Uz tri njegove vlastite pjesme na tom albumu, Bryan izvodi skladbe Earla Kinga, Doctora Johna, Willieja Mabona i Big Billa Broonzya.

Bryan Lee nedavno je posjetio svoj rodni grad Two Rivers u Wisconsinu, gdje je nastupio na dobrotvornom koncertu u korist osmogodišnjeg Jonaha Murraya, koji slabo vidi i pati od cerebralne paralize. Bryan kaže da Jonah dobro napreduje, no da je pred njime još puno izazova:

"Djeca uče jedino gledajući druge. On nema tu mogućnost, te je to za njega, kao i za ostalu slijepu djecu spor proces. Ja sam imao sreću jer sam vido do svoje osme godine. No, Jonah osim slabog vida ima i cerebralnu paralizu, tako da mu zaista nije lako."

U rujnu Bryan će nastupati na blues festivalima u Delawareu, Connecticutu i Michiganu, te na D.C. Blues festivalu u Washingtonu.

XS
SM
MD
LG