Linkovi

Zvijezde glazbenog svijeta pokrenule kampanju pomoći gladnima u Africi


Zvijezde glazbenog svijeta pokrenule kampanju pomoći gladnima u Africi
Zvijezde glazbenog svijeta pokrenule kampanju pomoći gladnima u Africi

Putem društvenih medija glazbenici, sportaši i zvijezde filma pomažu gladnima u istočnoj Africi

Dok Rogom Afrike haraju suša i glad, neki od najpoznatijih glazbenika na svijetu pozivaju svoje obožavatelje da priskoče u pomoć. Lady Gaga, Jennifer Lopez i Rihanna udružile su se sa više od 150 drugih glazbenika, sportaša i zvijezda filma te pokrenuli kampanju pod imenom “I’m Gonna be Your Friend”. Sastav U2, Sting, Paul McCartney, Madonna, The Rolling Stones, Justin Beiber i Jay-Z samo su neki od poznatih glazbenika koji koriste Facebook i Twitter kako bi potakli obožavatelje da doniraju novac za borbu protiv gladi.

Milijuni ljudi diljem istočne Afrike - u Etijopiji i Keniji sučeljeni su s glađu. Više od 3 i pol milijuna Somalijaca nalazi se pred najgorom epidemijom gladi u posljednjih 20 godina.

Ovaj je tjedan kampanja izdala kratki video sa slikama gladne i žedne djece, uz skladbu Boba Marleya i The Wailersa, “High Tide or Low Tide”. Novac od donacija ili downlodanja ovog videa odlazi međunarodnoj humanitarnoj organizaciji “Save the Children”, koja potom nabavlja hranu, vodu i ljekove za područje pogođeno sušom. Ova se organizacija nada da će video pogledati najmanje 600 milijuna gledatelja. Snimka je na internetskim stranicama www.imgonnabeyourfriend.org i na www.facebook.com/bobmarley

XS
SM
MD
LG