Linkovi

Mostar: Pokušaj pljačke, razbojnici držali i taoce


Razbojništvo se dogodilo u Privrednoj banci
Razbojništvo se dogodilo u Privrednoj banci

Tri osobe su uhapšene nakon pokušaja pljačke banke u strogom centru Mostara, u utorak nešto iza 15 sati, potvrđeno je za Radio Slobodna Evropa u Ministarstvu unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

U jednom trenutku, tri naoružana razbojnika su držali i taoce unutar banke, a intervencijom policije, uključujući i specijalce, pljačkaši su uhapšeni. Povrijeđenih nema.

"Oko 15:10 sati, u Policijsku upravu Mostar je dojavljeno da je u tijeku pljačka, odnosno razbojstvo u Privrednoj banci Sarajevo. Brzom intervencijom policijskih službenika Policijske uprave Mostar, uz koordinaciju Odjela kriminalističke policije i Jedinice za potporu, zgrada je stavljena pod kontrolu. Nakon kraćih, operativnih radnja, tri su osobe lišene slobode, koje su bile naoružane i privedene u PU Mostar na daljnju kriminalističku obradu”, izjavio je glasnogovornik Uprave policije MUP-a HNK-a, Ljudevit Marić.

Na mjestu događaja se saznaje da su naoružani razbojnici, po upadu u banku, u jednu od prostorija zatvorili zaposlene u poslovnici banke, jednog zaštitara, te nekoliko klijenata. Međutim, razbojnici su savladani nakon intervencije pripadnika PU Mostar, te odreda specijalne policije, pri čemu pucnjave nije bilo.

RSE saznaje da su u intervenciji pomogli i pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), te Federalne uprave policije (FUP), koji su se tu zatekli u prolazu.

Identitet uhapšenih pljačkaša još nije objavljen.

Poslovnica Privredne banke Sarajevo nalazi se u zgradi među Mostarcima poznatijom kao “Borovo” u centru grada na Španskom trgu, u prizemlju objekta, dok su na gornjim spratovima stanovi. S obzirom da je riječ o izuzetno frekventnom dijelu grada, prava je sreća da nije došlo do pucnjave i da niko nije povrijeđen.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG