Linkovi

Moskva i Peking traže sastanak SB UN zbog 'američkog raspoređivanja projektila'


Missile Test
Missile Test

Rusija i Kina zatražile su od Savjeta bezbjednosti UN da u četvrtak (22. avgust) bude održan sastanak zbog "izjava američkih zvaničnika o planovima za razvoj i raspoređenje projektila srednjeg dometa", javlja Reuters.

U zahtjevu, u koji je uvid imala agencija Reuters, navodi se da Moskva i Peking traže sastanak Savjeta bezbjednosti UN na osnovu člana "prijetnje međunarodnom miru i bezbjednosti" i zatražile su da predstavnik UN za razoružanje Izumi Nakamicu preda izvještaj tijelu svjetske organizacije.

Pentagon je početkom sedmice saopštio da je izvršeno probno ispaljenje krstarećeg projektila koji je pogodio svoju metu nakon leta dužeg od 500 kilometara i to je prva slična proba od kada su se SAD povukle iz Sporazuma o nuklearnim raketama srednjeg dometa (INF).

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG