Linkovi

MOSKVA: Stotine uhapšenih na antivladinim protestima


Demonstranti u Moskvi
Demonstranti u Moskvi

Stotine demonstranata su uhapšeni danas u Moskvi tokom demonstracija protiv ruskog predsjednika Vladimira Putina, što se poklopilo sa obilježavanjem ruskog praznika Dana nacionalnog jedinstva.

Prema organizaciji OVD-info, koja sprovodi monitoring napada na demonstracije, 360 ljudi je uhapšeno na demonstracijama širom zemlje do pet popodne danas. Policija u Moskvi tvrdi da ima 260 uhapšenih u glavnom gradu.

Novinska agencija TAS je saopštila da su mnogi demonstranti u Moskvi imali noževe i metalne boksere za ruku.

Demonstranti na nedozvoljenim protestima su, kako se vjeruje, bili vezani za nacionalističkog političara i kritičara Kremlja Vjačeslava Malceva i njegov pokret Art podgotovka - grupu koja je proglašena ekstremističkom i zabranjena u Rusiji.

Malcev koji je u samoizgnanstvu je rekao na YouTube-u da se u Rusiji ovog vikenda sprema "revolucija".

Putin je 2005. godine proglasio 4. novembar Nacionalnim danom jedinstva da bi se obeležila ruska pobjeda nad Poljskom 1612. godine

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG