Linkovi

Bivši premijer Tajlanda gradjanin Crne Gore


Bivši premijer Tajlanda gradjanin Crne Gore
Bivši premijer Tajlanda gradjanin Crne Gore

Dok je u Tajlandu aktuelna vlada, gotovo sedam sedmica pod opsadom demonstranata, bivši premijer te zemlje Thaksin Shinawatra je izbjegao u Crnu Goru, i postao njen državljanin.

Dok je u Tajlandu aktuelna vlada, gotovo sedam sedmica pod opsadom demonstranata, predvodjenih grupom poznatom kao Crvene košulje, bivši premijer te zemlje je Thaksin Shinawatra je izbjegao u Crnu Goru, i postao njen državljanin.

Bivši premijer Tajlanda, Thaksin Shinawatra je jučer novinarima u Podgorici rekao da je sada Crnogorac, i da je Crna Gora njegova zemlja.

On kaže da istražuje mogućnosti investiranja u toj zemlji.

Shinawatra dodaje da je u kontaktu sa demonstrantima u Bangkoku. On je stao u njihovu odbranu, rekavši da se oni bore za demokraciju.

Sukob u Tajlandu neki su okarakterisali kao klasni u kojem urbana elita poznata kao Žute košulje traži od zvaničnika da rastjeraju demonstrante, prijeteći da će stvari preuzeti u svoje ruke.

Dok vodeću grupu medju demonstrantima čine takozvane Crvene košulje, uglavnom siromašni ljudi iz ruralnih dijelova zemlje, koji podržavaju Thaksina i pro-demokratske aktiviste koji se protive vojnom udaru kojim je Thaksin zbačen sa vlasti 2006.

U medjuvremenu, je Thaksin, inače milijarder, koji je 2008. napustio Tajland, stigao u Crnu Goru gdje je dobio državljanstvo i pasoš. i gdje, kaže, dolazi dva tri puta godišnje.

On kaže da mu se u Crnoj Gori jako svidja, posebno u Budvi. Dopadaju mu se ljudi, hrana, klima, a kaže da će učiti i crnogorski jezik.

Britanija, Njemačka i neke druge države nisu željele primiti gospodina Thaksina, ali su ga u Crnoj Gori primili jer kažu da za njim nema medjunarodne potjernice za hapšenjem.

XS
SM
MD
LG