Linkovi

Moderna će isporučiti do 125 miliona doza cjepiva u prvom tromjesečju 2021.


A researcher works in a lab run by Moderna Inc, in an undated still image from video.
A researcher works in a lab run by Moderna Inc, in an undated still image from video.

Američka biotehnološka tvrtka Moderna priopćila je u četvrtak kako očekuje da će u prvom tromjesečju 2021. godine globalno imati na raspolaganju između 100 i 125 miliona doza svog eksperimentalnog cjepiva protiv COVID-19

Moderna je priopćila da će od toga 85 do 100 miliona doza biti dostupno u Sjedinjenim Američkim Državama, a 15 do 25 miliona izvan te zemlje.

Planirana količina dostupnoga cjepiva u prvome tromjesečju sljedeće godine dio je ukupno najavljenih 500 miliona do milijardu doza, koliko Moderna planira globalno proizvesti u 2021.

Rezultati rane faze kliničkih ispitivanja pokazali su da Modernino cjepivo mRNA-1273 proizvodi visoku razinu povezujućih i neutralizirajućih antitijela čija se količina s vremenom blago smanjuje, ali ostaje povišena kod svih sudionika tri mjeseca nakon primanja prve doze, priopćila je ta tvrtka.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG