Linkovi

Prodavnice na četiri točka sve popularnije u Americi


Za mnoge koji žele biti poduzetnici, troškovi otvaranja prodavnice u New Yorku i drugim američkim gradovima su ogromni-tako nastaju mobilne prodavnice.

Za mnoge koji žele biti poduzetnici, troškovi otvaranja prodavnice u New Yorku i drugim američkim gradovima su ogromni. Ali od jedne do druge američke obale, tradicionalni model prodavnica se počinje kretati u novom smjeru--na četiri točka.

Jessie Goldenberg je posudila novac i stari kamion za isporučivanje pretvorila u moderni butik. Ona kaže da joj takva mobilnost omogućava da izbjegne visoke cijene zakupnine prostora u New Yorku.

Cijene su isuviše visoke. Nisam mogla priuštiti da započnem butik u nekoj zgradi u gradu i da plaćam za iznajmljivanje prostora, kaže Jessie.

Njen Nomad boutique, odnosno nomadski butik, nudi odjeću i nakit kojeg su najvećim dijelom napravili lokalni modni kreatori koji se specijaliziraju za unikatne komade. Ove je godine Jessie ostvarila profit i kaže da je za to zaslužno stvaranje novog iskustva za kupce.

Mislim da je blizak odnos drugačiji, jer smo mi tu na njihovu ruku, oni dođu tokom pauze za ručak. Mi se nalazimo upravo ispred njihovih vrata, kaže Jessie.

Ona je među sve većim brojem mladih poduzetnika koji svoje proizvode donose kupcima, od kojih neki imaju i četiri noge. Mobilna prodavnica za pse, With love Ivan, je nazvana po psu Dine del Russo, Ivanu. Prodavnica kamionet putuje svaki dan na relaciji između New Yorka i New jerseya. A počela je sa jednim stomačnim problemom.

Moj pas nije mogao jesti piletinu, te sam mu počela sama praviti hranu. Moja susjetka, koji šeta pse, me zamolila da napravim neke rođendanske kolačiće za psa kojeg je vodala, i ja sam to napravila. I od tada pravim razne kolačiće za pse, i došla sam na ideju da to sve prodajem u kamionetu, kaže Dina Delrusso.

Ona kaže da je najprodavanija poslastica Pupcake, kojeg pravi od organskih sastojaka. Ona ima male troškove, jer drži mali inventar.

Pomislila sam: Zašto ne biti mobilan, i biti svugdje. Ako se ne prodaje na jednom mjestu, mogu otići na drugo. I tako sam počela, kaže ona.

Ivan je prvi koji to sve proba.

Ova poslastica je od mrkve i raži, i na vrhu ima komad teleće jetre. Ovo je kolačić od kikiriki putera i slanine.

Del Russo kaže da će u bližoj budućnosti imati i dodatne kamionete. I Jessie Goldenberg ima velike planove: više kamioneta, možda tradicionalnu prodavnicu, kao i ime za vlastitu kolekciju odjeće.
Prodavnice na četiri točka sve popularnije u Americi
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:38 0:00
XS
SM
MD
LG