Linkovi

Sud odlučio da je Mladić dovoljno zdrav da bude izručen na Haški tribunal


Prosvjedi podrške optuženiku za genocid, Ratku Mladiću
Prosvjedi podrške optuženiku za genocid, Ratku Mladiću

Mladićev sin Darko izjavio da je oca prvi puta vidio jučer nakon mnogo godina

Ratko Mladić je dovoljno zdrav da može biti izručen Haškom Tribunalu, i sučeliti se sa sudjenjem, odluka je koju su danas iznijeli na sudu u Beogradu, a nakon što je tim ljekara temeljjito pregledao haškog optuženika.


Mladić sada ima tri dana da uloži žalbu na odluku. Njegov sin, Darko Mladić, je izjavio da je njegov otac jako bolestan, i da ne može biti podvrgnut sudjenju, dodajući da Mladić spada u bolnicu, te da nije kriv za optužbe kojima se tereti. Darko Mladić je takodjer ustvrdio kako oca nije vidio godinama, do jučer, iako je bio nedavno u posjetu selu u kojem je Mladić uhapšen.

Mladic koji je noć proveo u zatvoru, pred sud je izašao ponovno jutros, nakon čega je saopćena rečena odluka o ekstradiciji.


Rusija, tradicionalni saveznik Srbije, je pozvala na fer i nepristrano sudjenje optuženiku za genocid. Iz ruskog ministarstva vanjskih poslova je stiglo da se sudjenje Mladiću ne bi smjelo otegnuti u nedogled, kako bi se produžio rad suda.


Govoreći jutros za CNN, srbijanski predsjednik Boris Tadić je navode prema kojima je srbijanska vlada znala gdje je Mladić od ranije, nazvao glupostima.

XS
SM
MD
LG