Linkovi

Mladić iz Texasa ubio djevojku zato što je izvršila abortus


Arhiv - Ženska klinika u Fort Worthu u Teksasu 30. juna 2015. (Foto: AP/LM Otero)
Arhiv - Ženska klinika u Fort Worthu u Teksasu 30. juna 2015. (Foto: AP/LM Otero)

Mladić koji nije želio da mu djevojka izvrši abortus upucao ju je tokom svađe na parkingu u Dallasu, saopštila je policija. Mladić je uhapšen pod optužbom za ubistvo.

Mladić koji nije želio da mu djevojka izvrši abortus upucao ju je tokom svađe na parkingu u Dallasu, saopštila je policija. Mladić je uhapšen pod optužbom za ubistvo.

Texas je u septembru 2021. zabranio abortuse poslije šeste nedjelje trudnoće. Međutim, skoro svi abortusi osim u slučajevima da je život majke ugrožen su obustavljeni u toj državi nakon što je Vrhovni sud, prošlog ljeta, poništio presudu u slučaju Roe protiv Wadea kojom je abortus bio legalizovan na nivou cijele Amerike.

Prošle srijede, 26-godišnja Gabriella Gonzalez imala je raspravu sa svojim momkom, 22-godišnjim Haroldom Thompsonom, koji ju je rukama stegao oko vrata, navodi se u nalogu za hapšenje. Prethodne večeri ona se vratila iz Colorada, gdje je otišla da izvrši abortus.

"Vjeruje se da je osumnjičeni bio otac djeteta, i nije želio da Gonzalez abortira", dodaje se u nalogu.

Na video snimku kamera na parkingu, vidi se kako se Gonzalez oslobodila njegovog stiska i nastavili su da hodaju. Thompson je zatim izvadio pištolj i pucao djevojci u glavu. Ona je pala na zemlju a on ispaljuje više metaka u nju i bježi, navodi policija.

Thompson je uhapšen u srijedu, kasnije tokom dana, i drži se u zatvoru okruga Dallas bez prava na kauciju.

Sestra Gabrielle Gonzalez bila je na licu mjesta i čula je pucnjavu, navodi policija. Druga žena videla je kako Thompson pokušava da guši Gonzales ali nije mogla da pozove policiju jer nije imala svoj mobilni telefon.

U vrijeme pucnjave, Thompson je već bio otpužen za porodično nasilje - nakon što ga je djevojka optužila da je pokušao da je udavi. U toj tužbi iz marta Gabriella Gonzalez se ne pominje po imenu kao žrtva napada, ali se njeno ime pominje u sudskim dokumentima iz maja. Ona je rekla policiji da ju je Thompson "više puta pretukao tokom veze". Osumnjičeni je u to vrijeme rekao policiji da je njegova djevojka trudna.

Žena koja ga je optužila za nasilje je više puta ponovila da se "plaši osumnjičenog zato što je prijetio njenoj porodici i njenoj djeci", piše u policijskom nalogu za hapšenje iz marta. Gonzalez je imala djecu iz prethodne veze, a Thompson je bio ljubomoran i na njenog bivšeg momka, prenio je Nacionalni javni radio (NPR).

XS
SM
MD
LG