Linkovi

Podignuta optužnica za silovanje protiv nastavnika glume Miroslava Aleksića


Naslovnice novina u Srbiji nakon što je Milena Radulović javno govorila da ju je silovao Miroslav Aleksić.
Naslovnice novina u Srbiji nakon što je Milena Radulović javno govorila da ju je silovao Miroslav Aleksić.

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je 21. aprila optužnicu protiv profesora glume Miroslava Aleksića, potvrdila je za Radio Slobodna Evropa portparolka Višeg javnog tužilaštva Ivana Rakočević.

Aleksić se tereti za izvršenje "dva produžena krivična djela silovanja, dva krivična djela silovanja, jedno produženo krivično djelo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam oštećenih", rekla je Rakočević.

Tužilaštvo je navelo i da je Aleksiću predloženo produženje pritvora.

"O predlogu za produženje pritvora i potvrđivanju podnete optužnice odlučivaće Viši sud u Beogradu. Radi zaštite privatnosti učesnika u postupku, predloženo je isključenje javnosti tokom trajanja glavnog pretresa", navelo je Više javno tužilaštvo.

Javnost je za slučaj Miroslava Aleksića saznala sredinom januara, kada je glumica Milena Radulović otkrila medijima i prijavila tužilaštvu da ju je on, kao njen privatni profesor glume, silovao početkom novembra 2012. godine, kada je imala 17 godina.

Nakon njene ispovijesti i druge devojke prijavile su Aleksića za silovanje i nedozvoljene polne radnje.

Policija je Aleksića uhapsila 17. januara.

Prilikom saslušanja u januaru u tužilaštvu Aleksić je negirao krivicu, rekavši da ne zna zašto su ga djevojke prijavile.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG