Linkovi

Ministar zdravlja: U Parizu se na svakih 30 sekundi zarazi jedna osoba


FILE PHOTO: Mouffetard street is pictured as the national lockdown starts as part of the COVID-19 measures to fight a second wave of the coronavirus disease
FILE PHOTO: Mouffetard street is pictured as the national lockdown starts as part of the COVID-19 measures to fight a second wave of the coronavirus disease

U Parizu svakih 30 sekundi jedan stanovnik prijestolnice bude zaražen virusom korona, a svakih 15 minuta bude primljen u bolnicu zbog COVID-a 19, rekao je 3. novembra francuski ministar zdravlja Olivije Veran.

Veran je komentare dao kao odgovor na zahtjeve gradonačelnice Pariza An Idalgo da se otvore manje knjižare i ostale manje prodavnice kako bi se održale komercijalne i društvene aktivnosti tokom novih blokada.

Francuski organi nadležni za zdravstvo prijavili su jučer 52.518 novih slučajeva zaraze korona virusom u posljednja 24 sata, što je rekordni dnevni broj zaraženih od početka epidemije u Francuskoj.

Novi podaci pokazuju da vanredne mjere u Francuskoj, koje su uvedene u petak, 30. oktobra, tek trebaju donijeti rezultate.

Broj umrlih od posljedica zaraženosti u Francuskoj uvećan je za 416, a broj pacijenata u bolnicama uvećan je za više od 1.000 na 25.143.

U Francuskoj je od početka pandemije na testu za virus bilo pozitivno 1.466.433 ljudi, a preminulo je 37.019 zaraženih.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG