Linkovi

Mindi Abair: "In Hi-Fi Stereo"


Mindi Abair: "In Hi-Fi Stereo"
Mindi Abair: "In Hi-Fi Stereo"

Mindi Abair kaže da je ideju za dodatak funka i soula svom prepoznatljivom pop-jazz stilu na albumu “In Hi-Fi Stereo” dobila slušajući glazbu legendi soula: Jamesa Browna, Ala Greena, Juniora Walkera te sastava Archie Bell and The Drells. Rezultat, kaže ona, je ‘zabavan, opuštajući album, inspiriran nekima od ritmova tog vremena’

Saksofonistica Mindi Abair odlučila se malo odmoriti od svog uobičajenog ‘smooth jazz’ stila, kako bi istražila zlatno doba R&B-ja na svom novom albumu “In Hi-Fi Stereo.” Ovaj je album ispunjeniji funkom i soulom od ikojeg prije kojeg je Mindi do sada snimila.

Brzo obrtanje ploča na starom hi-fi stereu, igranje igle naprijed-nazad po brazdama vinilnih longplejki – takvi davni, ali nezaboravljeni trenuci bili su inspiracija za Mindi Abair da dočara slavne dane funka i soula.

Rođena u St. Petersburgu na Floridi, Mindi je naslijedila svoje glazbene vještine od oca, saksofonista i svirača klavijatura R&B sastava iz sedamdesetih godina. Kaže da je – uz oca aktivnog na pozornici i baku koja je bila operna pjevačica – uvijek bila okružena glazbom. Klavir je naučila svirati kad joj je bilo pet godina, no nekoliko godina kasnije prebacila se na alt saksofon. Njen uspjeh u srednjoškolskom limenom orkestru doveo ju je do studija na glazbenom koledžu Berklee u Bostonu, gdje je diplomirala na drvenim duhačkim instrumentima.

Mindi je postala trajna pratnja sastavu Duran Duran na turnejama, kao i The Backstreet Boysima i Mandy Moore. Prvi solo jazz album objavila je 2003. godine, pod naslovom “It Just Happens That Way.”

Mindi Abair kaže da je ideju za dodatak funka i soula svom prepoznatljivom pop-jazz stilu na albumu “In Hi-Fi Stereo” dobila slušajući glazbu legendi soula: Jamesa Browna, Ala Greena, Juniora Walkera te sastava Archie Bell and The Drells. Rezultat, kaže ona, je ‘zabavan, opuštajući album, inspiriran nekima od ritmova tog vremena.’ Sve osim dvije pjesme na albumu skladala je sama Mindi, uključujući i melodiju koju opisuje kao kombinaciju starog Mowtowna i klasičnog Ramseyja Lewisa, “All Star.”

XS
SM
MD
LG