Linkovi

Pompeo u karantinu poslije kontakta sa zaraženom osobom


ARHIVA - Državni sekretar Majk Pompeo govori u školi Džordžija Tek u Altanti, 9. decembra 2020.
ARHIVA - Državni sekretar Majk Pompeo govori u školi Džordžija Tek u Altanti, 9. decembra 2020.

Američki državni sekretar Mike Pompeo došao je u dodir sa osobom koja je testirana pozitivna na koronavivrus, i u karantinu je, iako je sam testiran negativan, saopštio je State Department.

Zbog zaštite privatnosti, sekretarijat nije objavio ime zaražene osobe sa kojom je Pompeo bio u kontaktu. State Department takođe nije odmah odgovorio na pitanja novinara kako je Pompeo dospio u kontakt sa tom osobom. Washington Post je u utorak objavio da je državni sekretar otkazao govor koji je trebalo da održi na novogodišnjoj zabavi koju je State Department organizovao, u zatvorenom prostoru.

Pompeova zabava na koju je, prema izvještaju Washington Posta, pozvano 900 gostiju, izazvala je brojne kritike. Ranije ovog mjeseca, demokratski senator Bob Menendez pozao je Pompea da otkaže taj skup kako bi izbjegao "nepromišljeni zdravstveni rizik" za zaposlene u State Departmentu i osoblje angažovano da organizuje proslavu. Post je objavio da se pozivu odazvao samo mali broj pozvanih gostiju.

Američka prijestolnica je uvela strožija ograničenja za restorane, firme i javne skupove, budući da je broj slučajeva koronavirusa u porastu u Okrugu Columbia kao i cijeloj zemlji. Prema najnovijim smernicama u Washingtonu, na skupovima u zatvorenom prostoru ne bi smjelo da bude više od 10 osoba.

Zaražen repoter koji prati Bidenov tranzicioni tim

Jedan od reportera zaduženih za praćenje novoizabranog predsjednika Joe Bidena u periodu tranzicije testiran je pozitivan na COVID-19, saopštilo je Udruženje dopisnika iz Bijele kuće (WHCA).

Kako je saopštio predsjednik Udruženja, zaraženi noinar "ima blage simptome i trenutno je u izolaciji".

XS
SM
MD
LG