Linkovi

Michigan: 3 doživotne kazne za ubistvo čuvara koji je tražio nošenje covid maske


Flint, Michigan
Flint, Michigan

Bračni par i njihov sin osuđeni za prvostepeno ubistvo s predumišljajem u smrtonosnoj pucnjavi na čuvara koji je tražio da ženina kćerka nosi masku dok kupuje, osuđeni su u utorak na doživotni zatvor bez uvjetnog otpusta.

Larry Teague, supruga Sharmel Teague i sin Sharmel Teague, osuđeni su za ubistvo Calvina Munerlyna 1. maja 2020. godine.

Njih troje su osuđeni za ubistvo s predumišljajem prvog stepena, zločin za koji je propisana obavezna kazna doživotnog zatvora bez uslovnog otpusta, nakon suđenja koje je trajalo nekoliko sedmica, izvještava The Flint Journal.

Munerlyn (43) je upucan u prodavnici sjeverno od centra Flinta ubrzo nakon što je kćeri Sharmel Teague rekao da mora otići jer nema masku, rekao je tužilac okruga Genesee David Leyton.

Dvojica muškaraca su kasnije došla u radnju i ubili čuvara, rekli su istražitelji.

Bishopova sestra, Brya Bishop, optužena je za skrivanje dokaza, laganje policiji i saučesništvo u krivičnom djelu. U novembru je osuđena na odsluženje kazne i uslovnu kaznu.

  • 16x9 Image

    ASSOCIATED PRESS (AP)

    Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

XS
SM
MD
LG