Linkovi

PRVA DAMA ZA DJECU


PRVA DAMA ZA DJECU
PRVA DAMA ZA DJECU

Prije nekoliko dana, prva dama MIchelle Obama, iskoristila je prijatno jesenje popodne da zajedno ugosti američke nogometne reprezentativke i grupu djece iz Washingtona, koja su tako dobila priliku da zaigraju sa najboljima...

Početkom prošle godine, gospodja Obama je pokrenula amicioznu sveameričku kampanju pod nazivom: POKRENIMO SE. Njena svrha je bila da se problem gojaznosti kod djece riješi hitno, u samo jednoj generaciji:

- Jedna od mojih najvažnijih inicijativa je da se osigura da djeca poput vas širom zemlje vježbaju koliko je potrebno, da jedu zdravu hranu i da shvate koliko će im to biti od koristi na razne načine.

Kampanja POKRENIMO SE obuhvata mnoge sektore i brojna partnerstva, a ovo je bio jedan od prije svega zabavnih sportskih programa na južnom travnjaku Bijele Kuće. Ovaj put, šest vrsnih igračica američke fudbalske reprezentacije pokazale su mladima nekoliko vježbi i nekoliko driblerskih trikova. Za mlade buduće fudbalerke i fudbalere - prava poslastica.

Svaki oblik sportske vježbe drag je i samoj prvoj dami i ona je to bez ustezanja i pokazala. Trčala je zajedno sa djecom i hrabrila ih kod različitih vježbi:

- Ne morate biti sportska superzvijezda da biste uživali u sportu i kretanju, ali će vam to pomoći na mnogo raznih načina. Postoji direktna veza izmedju toga koliko ste zdravi, kakvu hranu jedete i kako vaš um radi.

U protekle tri decenije gojaznost djece je utrostručena u Sjedinjenim Državama. Danas je gotovo svako treće dijete u Americi preteško ili gojazno. Prva dama želi, kako kaže, da takva situacija bude promijenjena prije kraja predsjedničkog mandata njenog supruga.

XS
SM
MD
LG