Linkovi

PRVA DAMA ZA DJECU


PRVA DAMA ZA DJECU

Prije nekoliko dana, prva dama MIchelle Obama, iskoristila je prijatno jesenje popodne da zajedno ugosti američke nogometne reprezentativke i grupu djece iz Washingtona, koja su tako dobila priliku da zaigraju sa najboljima...

Početkom prošle godine, gospodja Obama je pokrenula amicioznu sveameričku kampanju pod nazivom: POKRENIMO SE. Njena svrha je bila da se problem gojaznosti kod djece riješi hitno, u samo jednoj generaciji:

- Jedna od mojih najvažnijih inicijativa je da se osigura da djeca poput vas širom zemlje vježbaju koliko je potrebno, da jedu zdravu hranu i da shvate koliko će im to biti od koristi na razne načine.

Kampanja POKRENIMO SE obuhvata mnoge sektore i brojna partnerstva, a ovo je bio jedan od prije svega zabavnih sportskih programa na južnom travnjaku Bijele Kuće. Ovaj put, šest vrsnih igračica američke fudbalske reprezentacije pokazale su mladima nekoliko vježbi i nekoliko driblerskih trikova. Za mlade buduće fudbalerke i fudbalere - prava poslastica.

Svaki oblik sportske vježbe drag je i samoj prvoj dami i ona je to bez ustezanja i pokazala. Trčala je zajedno sa djecom i hrabrila ih kod različitih vježbi:

- Ne morate biti sportska superzvijezda da biste uživali u sportu i kretanju, ali će vam to pomoći na mnogo raznih načina. Postoji direktna veza izmedju toga koliko ste zdravi, kakvu hranu jedete i kako vaš um radi.

U protekle tri decenije gojaznost djece je utrostručena u Sjedinjenim Državama. Danas je gotovo svako treće dijete u Americi preteško ili gojazno. Prva dama želi, kako kaže, da takva situacija bude promijenjena prije kraja predsjedničkog mandata njenog supruga.

XS
SM
MD
LG