Linkovi

Michelle Obama - 'tajno oružje demokrata'


Michelle Obama - 'tajno oružje demokrata'
Michelle Obama - 'tajno oružje demokrata'

Popularnost Michelle Obama pomaže i donatorskim naporima Demokratske stranke

Nakon dvije godine pauze aktualna američka Prva dama Michelle Obama vratila se izbornim kampanjama - ovaj put kako bi pomogla demokratskim kandidatima za Kongres, 19 dana prije izbora. Tajno oružje demokrata, kako je neki nazivaju, u obraćanju biračima poziva na strpljenje.

"Mislim da su mnogi od nas povjerovali da će do promjena o kojima smo govorili doći odmah po dolasku Baracka u Bijelu kuću. Istina je da će trebati dosta duže od toga."

Ovaku poruku gospođa Obama prenijet će biračima u osam važnih saveznih država tijekom sljedećih par tjedana. Zanimljivo je da je demokratski senator iz Wisconsina Russ Feingold preskočio jednu donatorsku manifestaciju s predsjednikom Obamom, ali ne i s prvom američkom damom. Razlog za to krije se u popularnosti. Naime, dok predsjednik Obama ima podršku 42 posto građana njegovu suprugu u pozitivnom svijetlu vidi 68 posto Amerikanca.

Ankete pokazuju da je ona naročito popularna među ženama biračima iz predgrađa. Popularnost Michelle Obama pomaže i donatorskim naporima. Naime, procjenjuje se da se prodajom ulaznica za večere na kojima je i prva američka dama može prikupiti i do 400 tisuća dolara po jednom skupu.

XS
SM
MD
LG