Linkovi

Povećan broj mrtvih u srušenoj zgradi na Floridi


Spasioci pretražuju ruševine zgrade u Miamiju.
Spasioci pretražuju ruševine zgrade u Miamiju.

Broj mrtvih u srušenoj stambenoj zgradi u Surfsideu kod Miamija povećan je na 24 pošto su pronađena tijela još četiri osobe. Nadležni su naredili da se i susjedna zgrada evakuiše jer nije bezbjedno. 

Svim stanarima kule Crestview rečeno je da napuste zgradu pošto su inženjeri utvrdili da ima ozbiljna oštećenja betona i probleme sa električnim instalacijama.

Prema zvaničnim podacima broj nestalih osoba nakon urušavanja dijela zgrade smanjen je sa 145 na 128 - pošto se ispostavilo da su pojedini stanari čiji je nestanak bio prijavljen na sigurnom. Takođe, nakon ažuriranja spiskova utvrđeno je da su pojedina imena bila duplirana.

Niko nije izvučen živ iz zgrade, izuzev u prvih nekoliko sati poslije rušenja 24. juna.

Načelnica okruga Miami-Dadae Daniella Levine Cava rekla je da je potpisala nalog za rušenje preostalog dijela zgrade jer je nebjezbedan, ali da se još procjenjuje kada bi to moglo da se uradi.

Guverner američke države Florida Ron DeSantis ukazao je da nadležni tokom potrage vode računa i o putanji novoformiranog uragana Elsa.

"Moguće je da se ovo područje nađe na udaru tropske oluje i jakog vjetra. Naše službe sprovode potrebne pripreme kako bi bili spremni da zaštite opremu", rekao je De Santis.

XS
SM
MD
LG