Linkovi

Srušio se nadvožnjak za metro u Meksiku, desetine mrtvih i povrijeđenih


Spasioci pokušavaju da dopru do srušenih vagona u stanici Olivos u Mexico Cityju.
Spasioci pokušavaju da dopru do srušenih vagona u stanici Olivos u Mexico Cityju.

Najmanje 20 ljudi je poginulo, a 49 je hospitalizovano kada se u Mexico Cityju srušio nadvožnjak za metro.

Snimak koji je objavila lokalna stanica Millenio TV prikazuje konstrukciju kako se urušava na automobile kod stanice Olivos na jugu grada, oko 22.30 po lokalnom vremenu.

Najmanje dva vagona metro voza visila su sa polomljenog nadvožnjaka, a spasiosi cu pokušavali da u njih uđu.

Spasioci su na kratko obustavili akciju spašavanja zbog rizika od daljeg urušavanja vagona metroa.

Gradonačelnica Mexico Cityja Claudia Sheinbaum​ rekla je da je spašavanje obustavljeno jer je voz veoma fragilan i može da se uruši. Na lice mjesta dovedena je dizalica koja bi trebalo da stabilizuje vagone.

Linija 12 metroa, čiji se nadvožnjak srušio, uspostavljena je prije deset godina, u vrijeme kada je aktuelni ministar spoljnih poslova Meksika Marcelo Ebrard bio gradonačelnik Mexico Cityja.

"Ovo što se deslilo sa metroom je strašna tragedija. Stojim uz žrtve i njihove porodice. Naravno, se mora istražiti i utvrditi ko je odgovoran", napisao je on na Twitteru.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG