Linkovi

MCMASTER: Zapadni Balkan ostaje visoko na listi prioriteta SAD-a


Savjetnik za nacionalnu sigurnost H. R. McMaster

Bijela kuća saopštila je da se savjetnik za nacionalnu sigurnost H. R. McMaster danas sastao sa ministrima spoljnih poslova Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije, Crne Gore i Srbije.

Prema navodima kancelarije portparola Bijele kuće, razgovaralo se o tome kako Sjedinjene Države i zemlje zapadnog Balkana mogu dalje da prodube i prošire koordinisane napore da promovišu mir, prosperitet i vladavinu zakona svuda u regionu, uključujući i suprotstavljanje izazovima kao što su korupcija ili organizovani kriminal.

McMaster i ministri spoljnih poslova šest zemalja zapadnog Balkana takođe su razmotrili načine da se produbi saradnja u borbi protiv terorizma i suprotstavljanju nasilnom ekstremizmu.

Savjetnik za nacionalnu sigurnost predsjednika Donalda Trampa primjetio je da zapadni Balkan nastavlja da bude visoko na listi prioriteta Sjedinjenih Država i podvukao da aktuelna američka administracija ostaje potpuno posvećena evroatlantskim aspiracijama regiona i njegovim naporima da se integriše u Evropu.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG