Linkovi

MCMASTER: Zapadni Balkan ostaje visoko na listi prioriteta SAD-a


Savjetnik za nacionalnu sigurnost H. R. McMaster
Savjetnik za nacionalnu sigurnost H. R. McMaster

Bijela kuća saopštila je da se savjetnik za nacionalnu sigurnost H. R. McMaster danas sastao sa ministrima spoljnih poslova Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije, Crne Gore i Srbije.

Prema navodima kancelarije portparola Bijele kuće, razgovaralo se o tome kako Sjedinjene Države i zemlje zapadnog Balkana mogu dalje da prodube i prošire koordinisane napore da promovišu mir, prosperitet i vladavinu zakona svuda u regionu, uključujući i suprotstavljanje izazovima kao što su korupcija ili organizovani kriminal.

McMaster i ministri spoljnih poslova šest zemalja zapadnog Balkana takođe su razmotrili načine da se produbi saradnja u borbi protiv terorizma i suprotstavljanju nasilnom ekstremizmu.

Savjetnik za nacionalnu sigurnost predsjednika Donalda Trampa primjetio je da zapadni Balkan nastavlja da bude visoko na listi prioriteta Sjedinjenih Država i podvukao da aktuelna američka administracija ostaje potpuno posvećena evroatlantskim aspiracijama regiona i njegovim naporima da se integriše u Evropu.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG