Linkovi

Medvedev: Suludo misliti da će zapadne sankcije pogoditi Kremlj


Dmitrij Medvedev na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost, 22. februara 2022.
Dmitrij Medvedev na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost, 22. februara 2022.

"Suludo je vjerovati da će zapadne sankcije ruskim kompanijama na bilo koji način pogoditi vladu u Moskvi", ocijenio je bivši predsjednik Rusije Dmitrij Medvedev.

Sankcije će samo učvrstiti društvo i neće pokrenuti nezadovoljstvo u narodu protiv ove vlasti, kazao je Medvedev za agenciju RIA.

Zapad je uveo različite tipove sankcija Rusiji zbog invazije na Ukrajinu, ali rat je ušao u drugi mjesec, a Kremlj tvrdi da će nastaviti sa napadima sve dok ne postigne cilj - "demilitarizaciju i denacifikaciju" Ukrajine.

Neke od sanckija su uperene na milijardere bliske Vladimiru Putinu.

"Zapitajmo se - zašto bi ovi biznismeni imali i najmanjeg uticaja na odluke državnog vrha? Otvoreno vam kažem - nema šanse", kaže Medvedev.

On je istakao da istraživanja javnog mnijjenja pokazuju da tri četvrtine Rusa podržava rat u Ukrajini, a još je veća podrška Vladimiru Putinu.

Medvedev je kritikovao one koji su se usprotivili invaziji i ostali van Rusije.

"Možete biti nezadovoljni odlukama vlasti, kritikovati, to je normalno. Ali, ne možete iznositi takav stav u ovako teškoj situaciji, to je onda izdaja", kaže on.

Na protestima protiv rata u Rusiji su uhapšene hiljade ljudi.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG