Linkovi

Policija: Napad u Manchesteru izveo 22-godišnji Salman Abedi


Mladić piše poruku na betonu u centru Manchestera
Mladić piše poruku na betonu u centru Manchestera

Policija iz Manchestera je objavila da je za sinoćnji teroristički napad u tom gradu odgovoran 22-godišnji Salman Abedi. Više detalja o njemu policija nije objelodanila.

Prema policiji, napad je izveden improvizovanom ekplozivnom napravom, koju je detonirao i sam poginuvši na licu mjesta. Istragom nastoje razjasniti i da li je Abedi napad izveo sam ili je dio terorističke mreže.

Najmanje 22 ljudi ubijeno i da je 59 povrijeđeno u eksploziji koja se sinoć dogodila ispred koncertne sale u Manchesteru.

Eksplozija se dogodila u holu ispred arene koja ima 21.000 mjesta, na kraju koncerta Ariane Grande, mlade pjevačice i glumice, a u publici su bili tinejdžeri i djeca.

​„Ovo je bio varvarski napad, koji je namjerno ciljao najranjivije u našem društvu, mlade ljude i djecu ispred pop koncerta”, rekla je britanska sekretarica unutrašnje bezbjednosti Amber Rudd.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG