Linkovi

Malo romantike za Valentinovo - od srca


Malo romantike za Valentinovo - od srca
Malo romantike za Valentinovo - od srca

U njujorškom Matičnom uredu nekoliko parova koji čekaju na vjenčanje otvoreno govore o tome što je to u voljenoj osobi od čega im srce zaigra

14. veljače u Americi, kao i drugdje u svijetu, proslavlja se Dan zaljubljenih ili Valentinovo. To je prilika za zaljubljene i supružnike da izraze svoju ljubav – često uz buket cvijeća, bombonijeru ili čokoladu, ili pak romantičnu večeru. I dok je ljubav univerzalna, ono što svakog od nas čini da se osjećamo voljenima vrlo je osobne prirode. U njujorškom Matičnom uredu nekoliko parova koji čekaju na vjenčanje otvoreno govore o tome što je to u voljenoj osobi od čega im srce zaigra.

Čak i za najhladnijih dana njujorške zime, ljubav strastveno gori i žari za Chinu i njenog Freddyja. Oni u Matičnom uredu čekaju na trenutak kada će jedno drugom moći reći ono čarobno “Da.”

China kaže da se uz njenog Freddyja uvijek osjeća kao princeza, što je fantastično. On je, kaže dečko njenih snova. A Freddyju je njegova buduća supruga najbolja prijateljica, ali istodobno i psihijatrica i ljubavnica. China potvrđuje da je i Freddy sve to za nju.

Mladić po imenu Leon kaže da se osjeća voljenim kad on i njegova žena čak i u nesuglasicama iskazuju međusobno poštovanje:

"Kad se svađamo, moja buduća žena se ne diže i ne napušta stol, ljutita i uvrijeđena. Naprotiv, i ona i ja ostali bi sjediti kako bi razradili razmirice. Ona je uz mene i u dobru i u zlu."

Geneva kaže da ju je njenom zaručniku privukla njegova narav:

"On je vrlo strpljiva osoba. Zajedno smo preko osam godina, a danas ćemo uploviti u bračne vode. Stvarno sam mu zahvalna na njegovoj strpljivosti jer ja sam ponekad previše energična i ambiciozna. Mislim da sam odabrala pravu osobu za muža."

A Arrwin, Genevin zaručnik, kaže da cijeni njenu dobrotu. Ona ga je, kaže, na neki način promijenila i učinila boljom osobom, pažljivijom i obzirnijom prema drugima. Ali i male stvari znače puno, kaže Arwin:

"Ona mi uvijek pegla košulje. Ja nisam baš vičan toj aktivnosti, a na poslu moram nositi košulje. Ona svako jutro nađe vremena da mi ispegla jednu. Kad je obučem, još je topla!"

Tyrene kaže da njen zaručnik Calien uvijek učini nešto zbog čega joj se svaki dan čini kao Valentinovo:

"Kupi mi cvijeće kad to ne očekujem ili mi izmasira stopala."

A ona mu za uzvrat, kaže Calien, nakon dugog i napornog radnog dana, pripravi večeru i izmasira vrat.

Da, masaže su glavne! A ono što održava ljubav Tya i Elene je kombinacija nježnosti i dobroćudnog zadirkivanja:

Elena kaže da ju Ty svako jutro budi kavom i poljupcima. Kaže i da joj se sviđa kad bude ljut – onda ga imitira. Ty dobacuje da je u tome jako dobra. Zbog nje se, kaže on, osjeća puno mlađim i zbog toga je zaljubljen u nju. A za Magnusa i Monicu, koji su u posjet New Yorku došli iz Danske, ljubav sjajno blista i kad je u srcu teško:

"Ponekad, kad sam tužna, Magnus odabere neku posebnu pjesmu i počne plesati i izvoditi ludorije - i to me uvijek razveseli."

"Monica je uvijek uz mene. I ona će plesati za mene ako sam tužan. Svaki put kad me pogleda svojim divnim velikim očima, ja poletim od sreće," kaže Magnus.

Bile su to tek neke crtice za ovo Valentinovo – od srca…

XS
SM
MD
LG